Valpar lämnades att dö i kylan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-21

Sex valpar dumpades i snön - tre av dem överlevde

De sex valparna dumpades ensamma i snön för att dö.

Tre av dem räddades mirakulöst nog och väntar nu på att få komma till sitt nya hem.

– Det här är den värsta sorten av djurplågeri, säger veterinären Sune Jerre på Jennyhill Djurklinik.

De sex små rottweiler-valparna hittades på Söderåsen i närheten av skånska Bjuv förra torsdagen. Någon hade övergett de små liven i snön och lämnat dem att dö.

– En av valparna hade tagit sig ut på vägen, den hittades av en person som kom körandes i en bil. Lite senare hittade en ryttare de fem syskonen i skogen, säger Sune Jerre på Jennyhill Djurklinik dit hundarna togs för en första hälsokontroll.

Valparna var rejält nedkylda när de kom till djurkliniken. Tre av dem var i så dåligt skick att veterinären tvingades av avliva dem.

"Pigga och glada"

Men de tre andra, två tikar och en hane, överlevde.

– De har vilat och ätit upp sig och är pigga och glada. Nu väntar de på att få komma till sina nya hem, säger Sune Jerre.

Enligt honom är valparna förmodligen sex till tio veckor gamla.

– De är tyvärr lite skeva i benställningen, vilket brukar vara ett tecken på fel utfodring. Men får de bara rätt mat brukar det ordna upp sig.

Det grymma dumpandet av valparna har anmälts till både polisen och länstyrelsen. Men chansen att hitta de ansvariga är inte stor.

– Det här är otroligt grymt gjort, det är den värsta sorten av djurplågeri. Men vi får vara glada för att tre av valparna överlevde, säger Sune Jerre.