”Sofia tycker det är jobbigt”

Av: Erik Nises

Publicerad:
Uppdaterad:

Lättklädda bilder på Carl Philips flickvän publiceras – igen

1 av 2 | Foto: Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ
Vill bli tagen på allvar Enligt uppgift till Aftonbladet ogillar Sofia Hellqvist publiceringen, för hon är rädd att inte bli tagen på allvar.

Sofia Hellqvist är på väg att accepteras av kungafamiljen.

Men hon jagas av sitt förflutna.

Nu har hon korats till Sveriges sexigaste kvinna av Slitz – som förstås passar på att publicera de gamla utvikningsbilderna på nytt.

– Sofia tycker att det är jättejobbigt, säger en vän.

Sofia Hellqvist, 25, och prins Carl Philip, 31, är numera ett etablerat par som umgås tätt och i det närmsta bor ihop.

Som Aftonbladet avslöjade i går har hon också fått träffa hans föräldrar för första gången. Enligt uppgift var det kungaparet som tog initiativet till mötet som skedde under en middag på Solliden på Öland.

Sexigast i Sverige

Men dalkullans bakgrund som dokusåpadeltagare och utvikningsbrud är inte okontroversiell i kungliga sammanhang – och nu gör den sig påmind.

Herrtidningen Slitz utsåg i går Sofia Hellqvist till Sveriges sexigaste kvinna – och fick därmed ett skäl att köra hennes utvik i repris.

– Under hela våren och sommaren har hon varit nervös att tidningarna ska publicera de här gamla bilderna, säger en vän till Sofia Hellqvist.

Bilderna togs när Hellqvist var mycket ung och flyttade från Älvdalen till Stockholm där hon snabbt hamnade runt Stureplan och arbetade som utvikningsmodell.

– Då tyckte hon att det var roligt, men det har hänt mycket sedan dess, säger källan.

Enligt uppgift till Aftonbladet ogillar Sofia Hellqvist publiceringen av rädsla för att inte bli tagen på allvar. Men prinsen sägs vara förstående och fördömer inte på något sätt sin flickväns tidigare karriär.

– Han stöttar henne i det här och försöker hjälpa henne.

Trött på Stureplan

Enligt uppgift var Sofia Hellqvist trött på Stureplanslivet redan innan hon träffade prinsen.

– Det var delvis därför hon flyttade till New York, hon ville släppa sitt förra liv och gå vidare.

Men samtidigt som det kan framstå som att Sofia i dag ångrar sin modellkarriär säger en av hennes vänner att det alls inte handlade om ungdomlig dumhet.

– Hon är väldigt slug och hela tiden tagit de chanser som bjudits. Hade hon inte tagit det första steget och varit med i Slitz och träffat alla de här människorna kring Stureplan hade hon inte varit där hon är i dag.

Aftonbladet har inte lyckats nå ansvarig utgivare på Slitz för en kommentar.

Hovet å sin sida har avböjt att kommentera publiceringen.

Publicerad: