Mördade älskaren med förgiftad curry

avLinda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag dömdes Lakhvir Singh för mordet

När hennes älskare skulle gifta sig bestämde sig Lakhvir Singh för att han skulle dö.

Mordvapnet: förgiftad curry.

En annan – vanlig – trädgårdsstormhatt med namnet Aconitum Camarum.

Den gifta 45-åriga trebarnsmamman Lakhvir Singh från västra London hade under 16 år en hemlig affär med sin ingifte släkting Lakhvinder Cheema, 39.

Men när han bestämde sig för att gifta sig med den 22 år gamla Gurjeet Choongh och ville avsluta deras förhållande blev Lakhvir Singh "sjuk av kärlek" som hon själv uttryckt det.

Giftig stormhatt

Singh skickade flera sms till sin före detta älskare där hon ömsom bad honom att ta henne tillbaka och ömsom misstrodde hans beslut att lämna henne.

En dag bröt hon sig in i hans hem och förgiftade hans curry. Giftet hon använde var Indian aconite, en medlem i artfamiljen stormhatt, en växt som är mycket giftig och förr användes vid avrättningar.

Giftet påverkar hjärtat och centrala nervsystemet. Enligt en läkare som BBC talat med börjar den förgiftade att kräkas kraftigt. Sedan börjar hjärtat att slå oregelbundet för att till slut stanna.

Började kräkas

Den 27 januari i fjol åt Lakhvinder Cheema och hans blivande hustru en curryrätt.

Strax efteråt började de att må mycket dåligt. Under rättegången spelades det telefonsamtal upp som Cheema gjorde till larmcentralen. Där berättar han att hans ansikte börjar att förlamas och hans syn försvinna. Under samtalet kräks både han och den blivande hustrun upprepade gånger.

Redan då, när han kämpade för sitt liv, var Lakhvinder Cheema säker på att han höll på att bli mördad.

– Det är inte matförgiftning. Det är maten som är förgiftad. Det är min ex-flickvän som gjort det och hon gjorde det just för att hon är min ex-flickvän, säger han till larmoperatören.

Döms för mord

Lakhvinder Cheema avled på sjukhuset bara några timmar efter att han fått i sig giftet. Hans blivande hustru kämpade länge för sitt liv men är nu återställd.

I dag dömdes Lakhvir Singh för mordet på sin före detta älskare och för att ha åsamkat Gurjeet Choongh skada.

Trebarnsmamman är den första i Storbritannien sedan 1882 som döms för att ha mördat med hjälp av stormhatt. Rätten har ännu inte meddelat hur långt straff hon kommer att få.

Publicerad: