Nyheter

Försökte fly med köttförpackningar – attackerade med batong

NYHETER

När mannen blev stoppad av ett butiksbiträde i en mataffär gick han till attack med batong. I samband med konfrontationen tappade mannen köttförpackningar.

– Det är oroväckande att se mannens beteende, säger Mats Eriksson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Det var efter ett misstänkt snatteri som butiksbiträdet stoppade och konfronterade mannen i en matbutik i Solna, norr om Stockholm. När mannen försökte fly gjorde kvinnan motstånd. Då tappade han två köttförpackningar som han hade innanför jackan.

– Gärningsmannen blev desperat och tog sedan fram en batong och slog kvinnan ett antal gånger, säger Mats Eriksson, presstalesman, Stockholmspolisen.

Tog tunnelbanan

Under tumultet blev kvinnan hotad och slagen vid flera tillfällen. Och efter attacken flydde mannen från platsen.

– Gärningsmannen avvek sedan från butiken och sprang sedan till Näckrosen tunnelbanestation. Vi vet att han klev av vid tunnelbanestationen i Kista. Där försvinner spåren efter honom, säger Mats Eriksson.

Signalement på gärningsmannen

Mannen som misstänks för rån, beskrivs vara 170 cm lång, han är mellan 30 till 40 år gammal och har kraftig kroppsbyggnad. Vid tiden för brottet bar han mörka kläder.

– Vi vill gärna komma i kontakt med vittnen som känner igen honom, det är viktigt att vi får tag i mannen, säger Mats Eriksson.

Vet du vem gärningsmannen på bilden är? Ring polisen 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se

Valentina Xhaferi

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter