”Jag tackar gud för att han skonat min familj”

1 av 2

avIda Persson

NYHETER

Trebarnspappan Chandra Susanto skulle resa till Singapore med familjen men var tvungen att ställa in i sista stund, då hans pappa blev svårt sjuk.

Avbokningen kan ha räddat familjens liv.

Familjen bokade biljetterna på flight QZ8501 redan i mars. Chandra Susanto, hans fru och tre barn skulle spendera semestern med Chandras pappa i Singapore.

Men bara en dag innan avresan från Surabaya tvingades familjen att avboka. Chandra Susantos pappa blev akut sjuk och kunde inte längre ta emot familjen.

– Det kom som en överraskning när vi var tvungna att ställa in, säger Susanto till Daily Mail Australia.

– Det var ett svårt beslut att ta eftersom vår son blev mycket besviken. Han hade sett fram emot resan under en längre tid.

”Jag tackar gud”

Han är "lättad" men också orolig för de som steg ombord på planet i lördags.

– Jag tackar gud för att han skonat mig och min familj. Samtidigt tycker jag synd om alla de som finns ombord på planet. De skulle bara resa till Singapore, kanske med familj, kanske under semestern. Nu är de borta, säger Susanto.

Han fick höra nyheten om det försvunna planet via sin syster.

– Hon ringde mig och var väldigt rädd. Hon hade sett vad som hänt med planet på nyheterna, säger Sasunto.

Familjen utgjorde fem av 25 resenärer som aldrig dök upp vid incheckningen på lördagen.

Oroliga anhöriga inväntar svar

Anhöriga till de 162 resenärerna som tros vara ombord på flight QZ8501 samlades under söndagen vid flygplatser i Singapore och Surabaya för att invänta nyheter om vad som hänt deras nära och kära. Men väntan har hittills varit förgäves - myndigheterna har inte kunnat ge några svar på vad som hänt.

Fiskebåtar, fartyg, helikoptrar och flygplan från flera länder deltar i den massiva sökinsatsen som just nu pågår över Javasjön, där planet tros ha försvunnit. Chefen för Indonesiens luftfartsmyndighet, Djoko Murjatmodjo, säger till AFP att sökandet koncentreras till ett område mellan öarna Belitung och Kalimantan, väster om Borneo. Enligt obekräftade uppgifter ska vrakdelar ha funnits öster om Belitung, 16 mil från den plats där planet försvann.

Vid lunchtid på söndagen, svensk tid, avbröts sökandet eftersom mörkret föll i sökområdet samtidigt  som väderförhållandena var dåliga. Det ska återupptas så snart det ljusnar.

ARTIKELN HANDLAR OM