Nyheter

Mängder av avhopp efter rasistinlägg

Av: 

Lisa Röstlund

Jimmie Åkesson (SD).
Jimmie Åkesson (SD).

NYHETER

Sverigedemokraten Per Klarin i Lerum kallar muslimer för "cancern på moder jord".

Han är den senaste i raden av Expressen och Researchgruppens avslöjande om anonyma SD-näthatare.

Hittills har åtta av SD-kandidaterna hoppat av i veckan.

Per Klarin, 54 i Lerum kandiderar för SD i kommunfullmäktige och landstinget. Han är den senaste att avslöjas av Expressen och Researchgruppen med att under pseudonym ha gjort hatiska inlägg på sajter som Avpixlat.

Klarin har bland annat skrivit "Muslimerna = cancern på moder jord", och om debatten om stereotyper i Kalle Anka-filmerna på julafton skrev han: "Undra om PK eliten vill att vi ska förneka att det finns negrer och judar i världen????".

Åtta avhopp från SD

I går meddelade Sverigedemokraternas medlemsutskott att åtta kandidater hoppar av. Tre av dem hoppar av frivilligt, fem tvingas avgå efter uppmaning av utskottet.

Kristina Nåvall, 46, Lycksele, som bland annat skrivit "Fy fan vad jag hatar islam, jag orkar inte med denna djävulens ideologi", sparkas.

Roland Gustavsson, 64, Vellinge, sparkas efter att ha skrivit bland annat "Polisen i Lund visar med sitt arbete på en cancerliknande utväxt i vår samhällskropp".

Christoffer Dulny, 30, Stockholm, avgår efter att ha skrivit saker som "araber har våldsammare gener".

Carl Lundblad, 43, Norrköping, sparkas efter att ha skrivit om kackerlackor och "skitpratande jude".

Thomas Bengtsson, Växjö, sparkas efter "Era jävla halvapor, jag vill döda er".

Åke Möller, Västervik, avgår efter "Skicka ut alla zigenare ur landet med totalförbud att återvända".

Jan Selander, Sundsvall, avgår efter att ha skrivit att Fredrik Reinfeldt har "Afrika-blod" och att inbördeskrig mellan svenskar och invandrare närmar sig.

Sandor Högye, Vimmerby, sparkas efter att Vimmerby tidning skrivit att han jämfört flyktingar med kannibaler under en debatt.

Avhopp i andra partier

Även i andra partier har kandidater nyligen fått hoppa av efter liknande kritik. I går lämnade Gävleborgsmoderaterna Jan Åbjörn och Karl-Olof Tunelid sina kandidaturer efter att sina uttalanden om invandrare i Sveriges Radios dolda mikrofon i valstugan.

Och i går meddelade även Centerpartiet att Eskilstuna-riksdagskandidaten Dayana Jadarian måste avgå efter att ha länkat till en känd nazist och Ku Klux Klan-ledare.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland kappor, klänningar och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert: