Upprört utanför Sahlgrenskas akut

1 av 3 | Foto: Folksamling utanför Sahlgrenskas akut.
NYHETER

Göteborg/Stocholm. Det var mycket upprörd stämning utanför Sahlgrenska sjukhusets akutmottagning efter skjutningen på Hisingen.

Ett hundratal personer och 20 till 30 poliser samlades utanför.

– Det står grupper med unga män och det är upprörd stämning, berättade Aftonbladets Henrik Lundgren i natt.

Vid 22.30-tiden på onsdagkvällen inträffade en skjutning på Hisingen där minst två dödades och 10-15 personer skadades. Flera av de skadade fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset och utanför akutmottagningen samlades kort därefter ett stort antal personer.

– Det är mycket upprörd stämning. Hotfullt med grupper av unga män. Polisen är där med mellan 20 och 30 personer, sa Aftonbladets utsände Henrik Lundgren när han befann sig vid sjukhuset.

Göteborgspolisen uppger att man är på plats för att upprätthålla lugn stämning.

– Det har kommit många till sjukhuset eftersom det är många som är inblandade i händelsen. Det kan vara släktingar och vänner och man är upprörda och ledsna. Det är då viktigt att vi finns på plats så att det inte blir något bråk.

”Det var kaos”

Även vid Östra sjukhuset samlades en grupp människor och polisen är på plats även där.

– Det handlar också om att det ska vara säkert för alla andra som behöver uppsöka de här två sjukhusen. Att det ska fungera som vanligt, även om folk som är ledsna har samlats, säger Ulla Brehm.

En person som befinner sig på Sahlgrenska sjukhusets akutmottagning berättar att det råder spänd stämning, efter att flera av de skadade tagits in där. Vittnet beskriver stämningen som ansträngd och att polisen har stor närvaro både på och utanför sjukhuset.

– Jag såg när de kom in, men då var polisen redan på plats. Sen var det kaos med läkare som ringdes in och kom inspringande.

KARTA över skottdramat

ARTIKELN HANDLAR OM