Nyheter

President till attack: Vill skicka 10 000 tweets

Av: 

Niklas Eriksson

Ecuadors president Rafael Correra ger tummen upp till asylsökande men vill kanske egentligen bara visa västvärlden ett annat finger.
Ecuadors president Rafael Correra ger tummen upp till asylsökande men vill kanske egentligen bara visa västvärlden ett annat finger.

NYHETER

Ecuadors president Rafael Correa är inte road.

Nu lanserar han ett Twitterkonto för att gå till motattack mot näthäcklare.

– Han har utsett sig själv till ägare av humor, säger pressfrihetsaktivisten Cesar Ricuarte.

Satir riktad mot president Correa har den senaste tiden blivit en nätsensation i Ecuador. Presidenten kallar det för en ”systematisk, samordnad och finansierad attack” från högeroppositionen i landet.

Och Rafael Correa startar nu ett Twitterkonto där han ska gå till motattack mot dem som skojar om honom, skriver The Guardian.

– För varje lögnaktig tweet ni skickar ut kommer vi publicera 10 000 sanningsenliga, sa Correa i nationell tv under helgen.

Förnekar kampanj

Men avsändaren av flera av de mest uppmärksammade satirbilderna som går under namnet Crudo Ecuador förnekar att det rör sig om en kampanj betald av presidentens motståndare, skriver The Guardian.

– Jag har varit en skämtare hela livet, hade jag fått betalt för det hade jag inte stått med kreditkortsräkningar, säger den anonyme satirikern till The Guardian.

Han säger också att han själv röstat på Correa eftersom han är den ”minst dåliga av landet politiker”.

"Ägare av humor"

Rafael Correa har tidigare fått kritik för inskränkningar och insatser mot pressfriheten, skriver The Guardian. Sedan 2012 har han bland annat tvingat satirtecknaren Javier Bonilla att ”rätta” sina verk och genomfört en ny medielagstiftning som innebär att en regeringspanel blir domare i pressetiska frågor, enligt den brittiska tidningen.

Nu anklagas han av pressfrihetsaktivister för att ha gjort sig själv till ägare av humor.

– Han försöker säga till ecuadorianerna vad de ska skratta åt, säger Cesar Ricuarte vid organisationen Fundamedios, enligt The Guardian.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert: