29-åringen var knivbeväpnad på stan

1 av 2 | Foto: Trebarnsmamman Elin Falk hittades mördad i sin lägenhet i Lycksele.
NYHETER

Kvällen då trebarnsmamman Elin Falk mördades, visade den misstänkte mördaren för minst en person att han bar på en kniv.

Det rapporterar tidningen Folkbladet idag.

Elin Falk, 29, dödades med ett knivhugg i halsen i sitt hem i centrala Lycksele i lördags. Hon jobbade som reporter på tidningen Folkbladet.

Tidigare på lördagskvällen hade hon besökt Hotell Lappland tillsammans med tre vänner.

Vid ettiden på natten begav de sig från hotellet och det var då, på vägen hem, som de stötte på den misstänkte mördaren vid en gångtunnel.

En timme senare var Elin död. Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas nära brottsplatsen.

Bar kniv på stan

Folkbladet har tidigare skrivit om att det är juridiskt viktigt att fastställa om den misstänkte mördaren var beväpnad med mordvapnet när han begav sig hem till Elin Falk, eller om hon dödades med en kniv som fanns i lägenheten.

Tidningen har nu flera källor med insyn i utredningen som tillsammans ger en tydligare bild av händelserna den aktuella kvällen.

Mycket pekar nu på att den misstänkte mördaren hade med sig en kniv när han begav sig till Elin Falks lägenhet. Tidigare samma kväll hade han visat för minst en person att han var knivbeväpnad.

Dråp eller mord

Att mannen bar kniv när han gick hem till Elin är en viktig detalj för åklagaren som ska avgöra brottsrubriceringen. Det blir nämligen enklare att argumentera för att det rör sig om ett mord istället för ett dråp, utfört i hastigt mod.

Mannen hade tidigare haft en relation med Elin Falk. Han har ännu inte kunnat förhöras av polisen och därför finns ingen information om ett eventuellt motiv.

Själv påstår mannen att han inte har några minnen av det akuta skeendet.

Han häktades den 3 mars vid Lycksele tingsrätt, misstänkt på sannolika skäl för mord.

ARTIKELN HANDLAR OM