Miljardär ska hängas för mord på popstjärna

Av: Linda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

Den egyptiske affärsmannen beställde mordet på den unga sångerskan

1 av 2
Hesham Talaat Moustafa.

Fastighetsmogulen och miljardären Hesham Talaat Moustafa, 49, beställde mordet på den libanesiska popstjärnan Suzanne Tamim.

Han har nu dömts till döden för att ha hyrt en torped att skära halsen av sin förra älskarinna.

Mordet på den kända libanesiska popsångerskan Suzanne Tamim, 30, har varit mycket uppmärksammat i hela Mellanöstern.

Inte bara för att Tamim var känd, utan även för att Moustafa som är miljardär och vän till den egyptiske presidentens son faktiskt har funnits skyldig för ett brott i ett land där makthavare annars ses som några som står över lagen.

Hade fått halsen avskuren

Suzanne Tamim hittades brutalt mördad av flera knivhugg i sitt hem i Dubai i juli 2008.

Polisen fattade snabbt misstankar mot fastighetsmogulen Hesham Talaat Moustafa då det kom fram att han haft ett hemligt förhållande med sångerskan i flera år. Ett förhållande hon nyligen satt stopp för då hon gifte sig med en annan man, irakiske kickboxaren Riyad al-Azzawi.

Moustafa blev rasande när hon avslutade förhållandet och Suzanne Tamim flyttade till Dubai för att undkomma honom.

Beviskedjan ledde snart fram till Moustafa som nu dömts för att ha anlitat en före detta polisman, Mohsen el-Sukkary, som torped. Torpeden fick dryga 15 miljoner kronor för att skära halsen av Tamim.

Båda ska hängas

I dag föll domen i en domstol i Kairo mot affärsmannen och den före detta polismannen. Båda döms till döden genom hängning.

Enligt nyhetsbyrån AFP utbröt kaos i rättssalen när domslutet meddelades och Moustafa ska ha blivit blek och chockad. Enligt fastighetsmogulens advokat kommer domen att överklagas.

Publicerad: