De fick brev av mördaren

NYHETER

”Vi kan inte gå vidare om hon kontaktar oss”

Foto: Känslosamt Emma Jangestig, Max och Sagas mamma, och hennes sambo fick via advokat ett brev från den morddömda Christine Schürrer. ”När vi läste brevet kände vi direkt att så här kan vi inte leva. Det är för jobbigt”, säger Emma.

Barnamördaren Christine Schürrer skickade ett brev till Emma Jangestig och hennes sambo.

Det handskrivna brevet kom som en chock.

– Hon hade inte förändrats något, säger Emma.

Foto: Christine Schürrer.

Brevet skickades till Emma Jangestig och hennes sambo via advokaten Marie Fredborg i april.

– Vi läste brevet på hennes kontor. Det var ett handskrivet A4, säger Emma Jangestig.

Hon och sambon mådde mycket dåligt efteråt och ansökte genast om besöksförbud.

Överklagade beslut

– Vi var jättechockade båda två. Vi vill inte att det kommer ut något av innehållet i brevet just nu eftersom det var så riktat direkt till oss.

Den 10 maj gav vice chefsåklagare Bengt Lindholm Christine Schürrer besöksförbud, skriver VLT. Hon får varken skriva brev eller ringa Emma och sambon som hon tidigare hade en kortare relation med.

Men nu har alltså Christine Schürrer, som är dömd till livstids fängelse för att ha mördat Max, 3, och Saga, 1, med en hammare den 17 mars förra året, överklagat beslutet.

Blir inte fri

– Jag vill inte spekulera i vad det betyder att hon så gärna vill kunna kontakta oss. När vi läste brevet kände vi direkt att så här kan vi inte leva. Vi kan inte gå vidare om hon kontaktar oss. Det är för jobbigt, säger barnens mamma Emma.

Emma har börjat arbeta på deltid och känner sig inte lika rädd längre. Men både hon och sambon är rädda för vad överklagandet ska betyda.

– Man är så osäker, nu när det ligger i någon annans händer att bestämma. Hon kommer inte att gå fri men hon kan ändå komma åt oss därifrån. Det är obehagligt.

Det är också därför de vill avvakta med att berätta något om vad Schürrer skrev i brevet.

Bad hon om förlåtelse?

– Nej, det gjorde hon inte. Det är precis samma person som under rättegångarna. Hon har inte förändrats på något sätt, säger Emma Jangestig.

Tingsrätten i Västmanland ska pröva besöksförbudet.