Nyheter

Cowboy vann 232 miljoner – dollar

Av: 

Linda Hjertén

Nael Wanless, 23, heter North Dakotas miljardvinnare. Han lovar att han inte ska slösa bort pengarna. Foto: Scanpix
Nael Wanless, 23, heter North Dakotas miljardvinnare. Han lovar att han inte ska slösa bort pengarna. Foto: Scanpix

NYHETER

Här är världens kanske just nu gladaste cowboy.

23-åriga Neal Wanless har lyckats fösa in 232 miljoner dollar i plånboken.

– Jag kommer inte att slösa bort pengarna, säger han.

Först lite fakta om herr Wanless:

Han är singel, cowboy, 23 år gammal och bor på en gård i Mission, South Dakota, USA tillsammans med sina föräldrar som de senaste åren hankat sig fram ekonomiskt genom att sälja skrot.

1 847 439 200 svenska kronor

I går förändrades hans liv för alltid när han vann 232 miljoner dollar, dryga 1 847 439 200 svenska kronor, på ett lotteri. Med en svart cowboy-hatt och ett leende från öra till öra tog 23-åringen i går emot den stora checken under en prisceremoni, skriver AP.

– Jag vill tacka Gud för att han gett mig den här chansen och välsignelsen. Jag kommer inte att slösa bort pengarna, sa Wanless när han tog emot vinsten.

Neal Wanless köpte lotter för 15 dollar i maj och hoppades på det bästa. Han kunde knappt tro sin tur när han vann högvinsten.

– Familjen har haft väldigt lite pengar ett tag. De kommer från väldigt knappa förhållanden kan man säga, säger en granne till familjen.

"Skit under naglarna"

Neal Wanless vet redan hur han ska använda lite av summan, som kommer att hamna på dryga 88 miljoner dollar efter skatter och avdrag. Han ska köpa mer mark, betala tillbaka till grannarna som hjälpt hans familj under deras tuffa tider och investera resten av förmögenheten vist.

– Jag hoppas att han kommer att njuta av pengarna. Det här är hårt arbetande människor med skit under naglarna, säger en vän till familjen.

Grannarna i staden hoppas att Neal Wanless nu verkligen ska hålla hårt i pengarna och inte få dollartecken i ögonen.

"Jag förlorade alla vänner"

Att vinna en ofantlig summa pengar har inte alltid visat sig vara enbart positivt nämligen. Enligt AP finns det en lång och mörk historia bland tidigare lottovinnare i USA.

• Evelyn Marie Adam vann 5, 4 miljoner dollar på 80-talet och lyckades snabbt bränna alla pengar.

• En annan amerikan, Jack Whittaker, kammade hem 315 miljoner dollar på juldagen 2002. Fem år senare förbannade han sin vinst och skyllde sin dotterdotters drogöverdos, sin skilsmässa och sin oförmåga att lita på folk på pengarna.

– Jag har inte längre några vänner. Alla jag känner har någon gång velat låna pengar av mig. Och när de väl lånat pengarna är de borta, har han sagt i en intervju.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: