Anton, 27, hittad vid Sisjön i Göteborg

avJohn Granlund, Niklas Eriksson

1 av 9

En död man hittades i skogen vid badplatsen i Sisjön i Göteborg på söndagen.

Senare på kvällen gick polisen ut med att det var försvunne Anton, 27, som hittats.

– Det är otroligt tragiskt. Personen vi anträffade död visade sig tyvärr vara Anton, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten vid polisen i Göteborg.

Polisen uppger att det var privatpersoner som var ute och gick vid Sisjön i Göteborg som gjorde fyndet. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades kroppen vid 19-tiden på söndagen i ett skogsområde.

”Otroligt tragiskt”

Senare på kvällen gick polisen ut med att man kunnat identifiera personen som försvunna Anton, 27.

– Tyvärr visade det sig vara Anton som vi letat så intensivt efter de sista dagarna. Våra tankar går naturligtvis till de anhöriga nu. Det är otroligt tragiskt att ytterligare ett ungt liv har förslösats inom ramen för den grova organiserade brottsligheten, säger Robert Karlsson.

Området där fyndet gjordes ligger nära platsen där Anton, 27, fördes bort vid 20-tiden torsdags.

Tvingades in i bil

Kring fyndplatsen har polisen gjort en större avspärrning ute i naturen och kring en parkeringsplats.

Letandet efter Anton började efter att polisen larmats till en parkering på Stora Åvägen i Sisjön i torsdags kväll. Vittnen hade då sett hur en man misshandlats av tre till fyra andra män. Sedan ska mannen mot sin vilja ha tvingats in i en röd Volkswagen Passat och förts från platsen.

Den röda bilen visade sig vara skriven på en 45-årig man med kopplingar till Hells Angels som dock inte tros vara inblandad i händelsen.

Organiserad brottslighet

Trots det har polisen varit tydliga med i vilken miljö de tror att gärningsmännen rör sig.

– Det är tydligt i utredningsarbetet att det går i riktning mot grov organiserad brottslighet, sa spaningsledaren Dan Windt tidigare till Aftonbladet.

Tre personer har sedan i fredags suttit anhållna misstänkta för människorov i samband med bortförandet av Anton. De anhållna är en 28-årig kvinna och två män, 26 respektive 48 år gamla.

– De greps ganska snart efter brottet, säger Robert Karlsson som bekräftar att de forfarande är anhållna.

Polisen har tidigare också gått ut med att man misstänker att en obetald skuld kan vara motivet till vad som nu visade sig vara ett mord.

– Vår arbetshypotes, och det vi gått ut med är, att den här mannen ska ha haft en skuld som var obetald och att det är därför han blev bortrövad, säger Jenny Widén.

ARTIKELN HANDLAR OM