Nyheter

Sammies ord efter attacken: ”Trodde jag skulle dö”

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

27-åriga Sammie Olovsson attackerades i attacken mot hotellet i Hurghada.

Han knivhöggs fyra gånger mot bland annat bröstet och nacken.

– Jag sa till pappa: ”Jag kommer dö nu, jag kommer förblöda”, säger han.

När attacken skedde vid middagstid satt Sammie Olovsson, 27, tillsammans med pappa Jan-Eric Olovsson, 64, från Boxholm och åt middag på restaurangen vid Bella Vista. Precis som många andra kvällar.

– Men helt plötsligt känner jag att någon tar tag i mig bakifrån. En man kommer fram med sin arm framför mig och börjar hugga mig, säger Sammie till Aftonbladet.

”Jag kommer dö”

Två beväpnade gärningsmän stormade lokalen och en av dem hade greppat tag i Sammie och började hugga mot honom med en kniv. Sammie träffas i bröstet, i ryggen och får två hugg mot halsen/nacken.

– Han högg bara centimeter från min artär.

Gärningsmännen började skrika ”go down, go down” och Sammie kastade sig ner på golvet – i ren panik. Det var också då han kände att han blödde och försökte sätta tryck mot nacken med händerna.

– Jag sa till pappa: ”Jag kommer dö nu, jag kommer förblöda”, säger han.

– Vid det här laget visste jag inte att jag hade hugg på andra ställen utan var fokuserad på att det blödde så mycket på nacken. Jag lindade min jacka mot nacken för att det skulle stoppa blodet.

”Därför lever jag i dag”

När de beväpnade gärningsmännen tagit sig en bit in i restaurangen såg han sin chans att fly. Tillsammans med pappa sprang de ut från byggnaden och försökte få tag i en ambulans. Det var massa människor som hade samlats runt byggnaden och tillsist fick han hjälp av en privatperson att ta sig till ett sjukhus.

– Det är tack vare att jag fick sådan snabb skjuts och de fick stopp på blödningen så snabbt som jag fortfarande lever i dag, säger han.

Just nu är Sammie på ett sjukhus i Hurghada. Han fick sy flera stygn och under morgonen har han röntgats för att se att allt är okej. Troligtvis får han lämna sjukhuset senare i dag.

– Sjukvården är inte densamma som hemma och jag tror att jag behöver fler kontroller när jag åker hem. Men jag är lyckligt lottad som klarade mig undan ganska bra, att jag bara fick lindriga skador från knivhuggen, säger han.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: