Pappans nakenbild med sin dotter hyllas

1 av 2 | Foto: Privat
Hans bild hyllas av tusentals.
NYHETER

Danske Lynge Korsgaard delar med sig av en bild på honom och hans några månader gamla dotter helt nakna – för att kritisera samhällets syn på naturliget, skriver danska BT.

– Den här bilden bevisar min poäng, säger han till Aftonbladet.

För några månader sedan fick danske Lynge Korsgaard, som sedan tidigare redan har två söner, en dotter. Då slogs han av en rädsla för hur framtiden kommer att se ut för henne, berättar han. Han menar att vi lever i ett samhälle där det ses om onaturligt att vara naturlig, speciellt som tjej.

– Dessutom så sexualiseras kvinnokroppen, eller så måste den gömmas, säger han och fortsätter:

– Det känns hemskt att vi inte kan uppfostra barn i en värld där de får vara vad de vill och se ut hur de vill.

Inlägget hyllas av tusentals

Med detta i åtanke la han upp en bild på sig själv naken, hållandes i sin även dotter, på Facebook och skrev ett tillhörande text som över 12 000 människor har gillat.

Fortsätt vara naturlig(...). Det måste finnas en hel del pappor innan mig som har varit i samma situation och som frågat sig själva: Hur ska jag skydda henne?

Min rädsla är dock inte hur jag ska skydda henne från tonårspojkar, som hon kommer att stöta på, utan det är hur jag ska få henne att fortsätta vara sig själv”.

I inlägget skriver han att samhället accepterar det ”onaturliga” i form av till exempel filter, samtidigt som bröst censureras på Facebook, foton retuscheras och att amma offentligt inte anses vara okej.

Vi hyllar tv-program där människor är eller beter sig onaturligt. Ju mer vild, galen och självisk du är desto större chans har du att bli känd. Medan vi hyllar det onaturliga så pressar vi undan det naturliga. Jag menar att vi har blivit rädda för det naturliga(...). Jag har en stor önskan om att den här lilla flickan som tittar på mig ska ha en framtid där den kvinnliga kroppen inte är stigmatiserad, där en kyss på kinden eller en smekning av en hand inte är ett angrepp och där män och kvinnor står på samma sida gällande lika rättigheter. Jag vill ha en framtid för min dotter där hon kan vara glad och naturlig för den hon är”.

”Bilden bevisar poängen med min text”

De flesta har vari positiva till Lynges inlägg. Men han har också möts av kritik, främst för sin bild. Det är vissa som menar på att bilden kan hamna i orätta händer. Något som skulle kunna ske i alla fall menar han, folk kan ju fota hans barn på stranden.

– Sen är det vissa som säger att hon inte hade valet att säga nej och att hon kanske inte kommer gilla det som äldre.

Men han hoppas att hon kommer att hålla med honom och förstå varför han valde den bilden. För enligt Lynge hör texten och bilden samman.

– Jag hade kunnat använda en annan bild men samtidigt så bevisar den här bilden poängen i min text om det naturliga.

Läs hela hans inlägg här nedan.