Förskola stod för årets kanske bästa aprilskämt

avAndreas Randhir Granfors

NYHETER

”Räcker inte ett, använd gärna två”

1 av 2 | Foto: Så här kan det gå om man går på ett riktigt bra aprilskämt.

En förskola stod för vad som kan vara det bästa aprilskämtet på väldigt länge. Med hjälp av en lapp som uppmanade föräldrarna att sätta skoskydd över huvudet för att skydda sig från huvudlöss som spreds på förskolan lurade de föräldrarna, som gick på det finurliga skämtet.

– Vi har väldigt lydiga föräldrar på den här förskolan, säger förskolepedagogen Renate Aglen Pedersen till norska Trönder-Avisa.

”Kraftigt lus-utbrott! På grund av detta ber vi er föräldrar om att sätta skoskydd på huvudet för att förhindra att smittan sprids. Räcker inte ett skydd till, använd två. Det är viktigt att ni behåller skoskydden på tills ni lämnat förskoleområdet. Tack på förhand!”

Så stod det att läsa på den lapp som välkomnade föräldrarna till Flak Naturbarnehage i norska Bangsund i fredags. Men det visade sig bara vara ett fyndigt aprilskämt från personalen på förskolan.

– Det var många som gick på det. Några avslöjade oss men det var kul att se vissa som hade använt två skoskydd, säger Renate till Trönder-Avisa.

”Såg skylten och tänkte fan också”

Hanne Aakervik Berg var en av föräldrarna som gick på skämtet. Med två skoskydd på huvudet fångades hon på bild när hon skulle lämna barn på förskolan.

– Jag såg skylten och tänkte ”fan också”. Ett stort utbrott också, det är ju en mardröm. Jag såg hur personalen gick runt med skoskydd på huvudet så jag gjorde likadant, säger Hanne till Trönder-Avisa.

Förskolan lade ut en bild på skämtet på sin Facebooksida och bilden har fått stor spridning sedan i fredags, den har gillats över 11 00 gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM