Hör det mystiska ljudet i Örebro – som utreds av kommunen

NYHETER

Ett mystiskt ljud har stört örebroare under veckan.

Kommunen ska ta reda vad på vad det handlar om – nästa vecka.

– Det pågår en utredning. Det är tydligen ett mystiskt ljud, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör på Örebro kommun.

Ett högljutt ljud, som beskrivs som ”ett visslande, tjutande ljud”, har stört örebroare under veckan. Värst är det i korsningen Skolgatan/Järnvägsgatan.

Det skarpa ljudet, som går att höra i videoklippet ovan, är återkommande. Enligt Petra Johansson, som bor i området där tonen brukar höras, låter det ofta under eftermiddagen och under cirka 30 minuter i taget.

Stör barnen

Josefina Bergqvist, som bor på Järnvägsgatan, hörde ljudet första gången under veckan. Tjutandet hörs in i hennes och familjens bostad och först trodde hon det var ett brandlarm.

– Barnen har reagerat och folk på gatan utanför stannar och vänder sig om, berättar hon.

Josefina Bergqvist har själv varit i kontakt med ett trygghetsbolag. Det spekulerar i att ljudet kan komma från ventilation, men det har man inte kunnat slå fast.

Ljudet hörs ofta på kvällen och natten, vilket har drabbat Josefina Bergqvists barn och deras sömn. Sonen på 10 år har tvingats byta rum.

– Han hör det väldigt väl så han har inte kunnat sova och har fått byta sovrum, berättar hon.

1 av 3 | Foto: Privat
Petra Johansson, boende i Örebro

Kommunen står handfallen

Örebro kommun har ingen aning om vad ljudet kommer ifrån – men har startat en utredning. Man fick kännedom om oljudet under veckan.

– Det pågår en utredning. Det är tydligen ett mystiskt ljud, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör på Örebro kommun.

Man vill inte kommentera problemet med ljudet mer under helgen och uppmanar Aftonbladet att återkomma på måndag, då arbetet med utredningen fortsätter.

– Ljudet finns ju där och det är ju säkert besvärande för alla, oavsett om man bor där eller promenerar där. Det är klart det är ett obehagligt ljud. Innan man vet vad är kan man inte åtgärda det, säger Margareta Wall.

Har man jobbat med något liknande tidigare?

– Ingen aning. Jag vet inte, säger Margareta Wall.

Dagens tre rubriker 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro