Hon tros ha mördat brodern över familjeranchen

NYHETER

Polisen är säker.

Stephanie Jackson, 33, mördade sin lillebror för att ta kontroll över familjens ranch på drygt 280 hektar – värd miljoner.

Syskonens mor misstänks ha hjälpt till.

– Det är definitivt ranch-relaterat, säger sheriffbiträdet Mark Mykol, enligt lokaltidningen Denver Post.

Brodern Jacob Millison försvann i maj 2015, då 29 år gammal, och anmäldes som saknad av sina vänner. Först tre månader senare gick familjen till polisen.

Stephanie Jackson greps i onsdags misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Syskonens 68-åriga mor, Deborah Sue Rudibaugh, greps i fredags. Modern är misstänkt för inblandning i mordet, brott mot griftefriden och för att ha försvårat utredningen.

1 av 3 | Foto: Jacob Millison försvann i maj 2015, då var han 29 år gammal.

Mark Mykol vid sheriffmyndigheten meddelar på en presskonferens att Stephanie Jackson är ansvarig för Jacob Millisons försvinnande och död, skriver Denver Post.

Enligt polisen ska systern ha tagit livet av brodern i ett försök att ta kontroll över familjens mark i Gunnison County, utanför Denver i delstaten Colorado.

”En vacker plats”

Ranchen värderas till flera miljoner dollar. På ägorna finns det kända landmärket ”Indian Head Rock”, en klippformation som liknar en amerikansk urinvånare i profil.

– Det är en vacker plats, säger Mark Mykol.

En kropp hittades på ägorna förra sommaren efter att polisen fått ett tips. Över 60 poliser sökte igenom området med hundar. Den rättsmedicinska undersökningen visade senare med hjälp av dna att det var Jacob Millisons kvarlevor som påträffats.

Dödsorsak fastställd

Mark Mykol förklarar att dödsorsaken är fastställd, men att han i nuläget inte vill kommentera den.

– Vi har gjort en utmärkt utredning. Utredarna har lagt över 1 000 timmar på fallet. Vi har tillbringat de senaste åtta månaderna med detta, säger han, enligt Denver Post.

Polisen vill inte heller gå närmare in på Deborah Sue Rudibaughs inblandning.

– Hon är misstänkt, säger Mark Mykol, enligt Daily Sentinel.

Anade att familjen visste

Jacob Millisons vänner startade en Facebook-grupp efter försvinnandet och har under åren som gått legat på polisens utredare.

Randy Martinez, en av vännerna, berättar för CBS lokala tv-station att han anade att familjen visste vad som hänt.

– Dagarna innan han försvann berättade han för oss att om något skulle hända honom, så skulle det vara familjen.

Vanligaste motiven – därför blir människor dödade 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Brott

Denver