Minst 51 civila döda i Aleppoområdet

NYHETER

Minst 51 personer, varav fyra barn, har dödats efter en regimledd flygräd över Aleppo och i beskjutningar från rebeller i provinsen. Ytterligare 22 civila har dödats i grannprovinsen Idlib, enligt Syriska människorättsobservatoriet.

Minst 51 civilpersoner, inklusive fyra barn, dödades i flygräder och granatangrepp i Aleppoområdet på lördagen, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

I östra Aleppo dödades 15 personer när syriska flygvapnet bombade rebellkontrollerade områden. Nio civilpersoner dödades i rebellernas granatattacker mot de regeringskontrollerade västra delarna av staden.

Ytterligare 27 personer dödades i syriska och ryska angrepp i flera städer väster om Aleppo.

I går förlorade IS kontrollen över staden Manbij efter ett 73 dagars långt anfall från kurdisk-arabiska styrkor.

Terrorgruppen tog människorna som mänskliga sköldar för att skydda reträtten och rörde sig norrut mot den IS-kontrollerade staden Jarabulus. Senare kom rapporter om att flera av de bortförda människorna blivit fria, om de flytt eller släppts är oklart.

– Bland de civila som togs av IS var det personer som användes som mänskliga sköldar, men också många som frivilligt valde att lämna staden av oro för repressalier, säger Rami Abdel Rahman, chef för det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

Aleppo