Epa-traktor välte – pojke allvarligt skadad

En tonårspojke med livshotande skador fördes till Sunderby sjukhus efter en olycka med en epa-traktor i Älvsbyns kommun på lördagskvällen.

Under natten flyttades han till Norrlands universitetssjukhuset i Umeå – sedan dess har tillståndet förbättrats.

Enligt den senaste informationen från sjukhuset är tillståndet allvarligt men stabilt.

Olyckan inträffade vid 21-tiden på lördagskvällen i Älvsbyns kommun i Norrbotten, skriver Norrbottens-Kurrien.

För tidningen uppgav en operatör vid SOS Alarm att en epa-traktor vält.

– Det är någon form av flakåkning på epa-traktor som gått överstyr, säger Henrik Sterner, befäl vid regionledningscentralen för polisen i region Nord.

Fem tonåringar, samtliga i 15-årsåldern, har förts till sjukhus med okända skador. Tre av dem fördes med ambulans till Sunderby sjukhus och de andra två till Piteå sjukhus.

– Det är skrapsår och lite annat men en av dem är allvarligt skadad. En kille ska ha varit medvetslös när ambulansen kom fram, säger Mattias Sydlen, vakthavande befäl vid polisen i Umeå.

Till sjukhus med livshotande skador

Vid 09-tiden på söndagen uppgav landstinget i Norrbotten att en av de inblandade, en pojke i 15-årsåldern, drabbades av livshotande skador i samband med olyckan.

Under natten flyttades pojken till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Vid 09.45 kunde sjukhuset i Umeå ge en ny uppdatering om skadorna: läget hade förbättrats och pojkens tillstånd uppgavs vara allvarligt men stabilt.

Oklart vad som orsakat olyckan

De övriga fyra som var med om olyckan, samtliga flickor, drabbades av lindriga skador.

Vad som orsakat olyckan var under natten till söndag oklart. På söndagsmorgonen hade polisen ingen ny information att lämna.

Publisert: