Stor narkotikarazzia mot rejvfest i Halmstad

Polis slog sent i natt till mot en illegal festlokal i ett industriområde utanför Halmstad.

Ingen greps vid tillslaget men ett tiotal personer, varav två av dem minderåriga, är misstänkta för ringa narkotikabrott.

– Vi har också samlat på oss en betydande mängd narkotika, säger polisens insatschef Joachim Rolf till Aftonbladet.

Arrangören av festen misstänks även för brott mot alkohollagen och mot ordningslagen.

Ett tjugotal poliser slog strax efter midnatt i natt till i ett tillslag riktat mot narkotikabrottslighet i Västra Götaland.

Razzian ägde rum i ett industriområde i Oskarström norr om Halmstad, där en technofest hölls med ett hundratal deltagare.

– Det rör sig om en rejvfest. Man har hållit på med detta till och från på olika ställen och nu fick vi information om att detta skulle ske, säger polisens insatschef Joachim Rolf till Aftonbladet.

– De spelade ganska hög musik så det var inte så svårt att höra var de var.

I operationen deltog också företrädare för sociala myndigheter med fokus på att omhänderta minderåriga personer.

Beslagtog en hel del narkotika

Totalt ska omkring hundra personer ha befunnit sig i industrilokalen. Beslutet om att upplösa festen togs vid 00.30-tiden. Ett flertal polisenheter var på plats för att tömma lokalen.
– Vi gjorde inga gripanden, däremot är tretton personer medtagna för så kallad kroppsvisitering efter misstankar om ringa narkotikabrott. Det vill säga eget bruk. Två av dem är minderåriga, under 18 år, säger Joachim Rolf.

Polisen beslagtog även vad man beskriver som en ”betydande mängd” narkotika.
– Främst rör det sig om portionsförpackad narkotika som man har slängt ifrån sig på golv och i soppåsar och försökt dumpa i samband med att vi kom. Man kan misstänka att det är både cannabis, amfetamin, kokain och ecstacy.

Vid 01.45 hade samtliga polispatruller lämnat platsen.

En person som identifierats som ansvarig för att ha arrangerat festen misstänks nu för brott.

– Det rör sig om brott mot alkohollagen och brott mot ordningslagen. Det bygger på att vi ser detta som en offentlig tillställning som inte är tillståndsgiven och att man även sålt alkohol utan tillstånd på det här stället, säger polisens insatschef Joachim Rolf.

Publisert: