Vill locka turister – med en vinfontän

Förbi Abruzzo i Italien går en populär pilgrimsled. Och nu kan de som behöver svalka sig dricka vin ur en fontän – dygnet runt, rapporterar Telegraph.

För den som länge varit sugen på en pilgrimsresa men är rädd för att torka ut på vägen är lösningen nu på plats. Men även helt vanliga vinsugna turister kan nog börja lockas till Abruzzo i Italien.

Där har nämligen lokala vingården Dora Sarchese satt upp en fontän – med vin. Det är helt gratis att fylla på sitt glas dygnet runt.

Drycken används till och från i berusningssyfte, men i ett Facebookinlägg understryker vingårdens ägare att fontänen inte riktar sig till "fyllon".

"Fontänen är ett välkomnande, fontänen är poesi", skriver Dora Sarchese.

Vin i badrumskranar

Telegraph konstaterar att det rör sig om vad som sannolikt är Italiens första dygnet runt-öppna vinfontän. Men liknande installationer finns också bland annat i Marino.

Fontänen där blev världsberömd 2008 när ett rörmokeriproblem ledde till att vinet riktades om. Istället för att ledas till fontänen hamnade den populära drycken i folks badrumskranar.

– Folk blev förvånade, de trodde att det var någon slags present. Men vi rättade problemet på tre minuter, sade stadens borgmästare Adriano Palozzi då.

Publisert:

LÄS VIDARE