Flera rånade i Norrköping av maskerade gärningsmän

NYHETER

Flera personer har under natten blivit rånade i Norrköping.

Gärningsmännen misstänks ha varit maskerade och ska ha haft tillhyggen, enligt polisen.

– Min erfarenhet säger att de här händelserna har ett samband, säger Lars-Göran Nilseryd vid polisen.

Klockan 02.36 blir en man i 25-årsåldern rånad i centrala Norrköping. Flera maskerade gärningsmän har hotat mannen och slagit honom i huvudet med någon form av tillhygge. Därefter tog de hans plånbok och mobil.

– Han har blivit hotad och slagen i huvudet av rånarna och därför har han fått en sårskada och blöder från huvudet, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Mannen uppsökte inte sjukvård, men ska förhöras av polis under dagen.

Rånades av fem gärningsmän

Bara en dryg timme senare, klockan 03.39, rånas ytterligare en man i centrala Norrköping. Enligt personen ska fem gärningsmän ha kommit fram till honom och slagit honom i huvudet.

– Han blöder från huvudet och har åkt med ambulans till sjukhus för kontroll, säger han och tillägger att ”mannen inte berättade så mycket mer”.

Mannen blev bestulen på sin telefon och plånbok.

Men det är inte första dagen människor blir rånade på mobil och plånbok i Norrköping. Natten till lördag, klockan 04.42, rånades ytterligare en man av för honom två olika gärningsmän.

Nu misstänker polisen att det härjar en grupp personer som rånar och misshandlar folk i Norrköping.

– Har vi tre till fyra personrån i Norrköping på en helg så brukar det ha något samband, men vi får titta mer på detaljerna, säger Lars-Göran Nilseryd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott