Mc-förare dog efter krock med personbil

avNiklas Svahn

1 av 2

En motorcyklist har dött efter att ha krockat med en bil på Norrleden i Västerås. Han slungades av sitt fordon och landade långt framför det.

– Han måste ha flugit 20 meter minst från själva smällen. Jag såg ingen hjälm någonstans, säger Adnan Avdic, 29, som bara var meter från kraschen.

Det var vid klockan 20 som den våldsamma krocken inträffade vid rondellen mellan Norrleden och Lugna gatan i Västerås.

– Det var en mc och en bil som hade krockat, säger Gunnar Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten i Västerås.

Motorcyklisten körde in i personbilen bakifrån. Enligt vittnesuppgifter kom mc:n i hög fart och personen slungades vid krocken av sitt fordon och landade långt framför det, uppger polisen.

Dog på plats

– Det är en man i 30-årsåldern som färdas på den här mc:n. Han körde in i bakdelen på personbilen och avled på plats, säger Linnéa Hultberg, befäl på polisens länskommunikationscentral.

Ambulanspersonal var framme för att försöka vårda mannen men hans liv gick inte att rädda.

I personbilen färdades två personer och ingen av dem ska ha fått allvarliga skador. Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

”Jag såg ingen hjälm”

Adnan Avdic, 29, var inne på bensimacken precis bredvid olyckan för att tvätta bilen. Han säger att mc-föraren lär ha kommit i minst 100 kilometer i timmen.

– Han måste ha flugit 20 meter minst från själva smällen. Jag såg ingen hjälm någonstans, säger Avdic.

I personbilen satt en man och en kvinna samt deras hund i en bur där bak.

– Hon var chockad och satt på trottarkanten. Sedan hade de en hund i en bur där bak. Den verkade må bra. Inga synliga skador, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM