God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

■ ■ Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Två skadade efter polisjakt

Vid 21-tiden på måndagskvällen inträffade en bilolycka på länsväg 272 norr om Uppsala i samband med att polisen jagade en bilist som inte ville stanna.

– På raksträckan svänger föraren över i mötande körfält och krockar med ett annat fordon, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Båda förarna har förts till sjukhus, den misstänkte med allvarliga skador. Polisen rubricerar händelsen som dråpförsök
Läs artikeln

Allsvenska spelaren fick stinkande paket på posten

En liten burk med bajs med budskapet ”Superettan nästa”. Det var vad som väntade Gif Sundsvalls Eric Larsson när han på måndagskvällen skulle hämta ut ett paket på posten.

Men högerbacken har inga tankar på att göra en polisanmälan efter händelsen.

– Det här var en sjuk och konstig grej bara, säger Larsson till Sportbladet.
Läs artikeln

Läs också: Kevin Walker hotades av fansen med död råtta

13-årig blev påkörd vid skolbuss och avled

En 13-årig pojke avled på måndagskvällen efter att ha hoppat av skolbussen vid en 70-väg i en ort väster om Sala och blivit påkörd av en förbipasserande personbil.

Pojken fördes till Västerås lasarett, men hans liv gick inte att rädda.

– Det är jättetragiskt. Han blev avsläppt, och i något skede där har han sprungit över vägen och blivit påkörd, säger Martina Saghamre vid polisens ledningscentral i Västerås.
Läs artikeln

Foto: Kim Kardashian anländer i New York efter rånet.

Kim Kardashian tillbaka i New York efter det brutala miljonrånet

Det var tidigt på måndagsmorgonen som fem beväpnade män tog sig in på tv-stjärnans hotellrum och tilltvingade sig smycken värda över 100 miljoner kronor – för att sedan tejpa hennes mun och lämna henne fastbunden i badkaret.

Enligt källor till Tmz ska Kim Kardashian, 35, först ha varit rädd för att bli våldtagen, när hon endast iklädd morgonrock pistolhotades av maskerade rånare.

Under eftermiddagen lämnade hon Paris för återförenats med maken Kanye West i New York efter det brutala mångmiljonrånet.
Läs artikeln

Foto: Haiti förbereder sig för katastrof.

Smygande orkanen Matthew väcker oro på Haiti

Översvämningar och jordskred väntas när Matthew under måndagen drog in över Haiti. Orkanen, som uppges vara den kraftigaste sedan 2007, rör sig långsamt vilket gör att många nu oroar sig för stora och omfattande skador.

– Slow motion är nästan alltid en dålig sak för alla landområden som påverkas, säger John Cangialosi, orkanexpert vid NHC, som bedömer att Matthew kommer att fortsätta att vara en kraftig orkan in på tisdagen.
Även Kuba och Jamaica riskerar drabbas av stormen.
Läs artikeln

Världskänd katt förevigas i sten

Gatukatten från Istanbul blev världskändis för några år sedan när bilden på henne spreds över nätet – och nu ska hon förevigas i sten.

Den nu avlidne Tombili har gått från meme till staty. Under tisdagen avtäcks skapelsen.
  Läs artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!