V kräver sänkt ränteavdrag inför budgetförhandling

Foto: Ulla Andersson (V), ekonomisk talesperson.
NYHETER

Vänsterpartiet kräver en nedtrappning av ränteavdragen och ett sänkt maxbelopp inför budgetförhandlingarna med regeringen.

– Vi lyfter ränteavdragen i varenda förhandling med regeringen och har för avsikt att göra det igen, säger Vänsterpartiets Ulla Andersson till DN.

Redan 2017 vill Vänsterpartiet att ränteavdragen börjar trappas ned. Inför partiets budgetförhandlingar med regeringen kräver V även ett sänkt maxbelopp för ett trettioprocentigt ränteavdrag på 100 000 kronor per person och år.

– Vi lyfter ränteavdragen i varenda förhandling med regeringen och har för avsikt att göra det igen. Det är en rimlig åtgärd att börja trappa ned dem, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, till Dagens Nyheter.

Pressas av S-distrikt

Enligt tidningen är det inte bara Vänsterpartiet som pressar finansminister Magdalena Andersson (S) om ränteavdragen – förslag om slopade ränteavdrag har kommit från S-distrikten i både Skåne och Stockholms stad.

I samband med regeringens traditionella kräftskiva på Harpsund ska Magdalena Andersson på onsdagen presentera sin bedömning av utrymmet för reformer i nästa års statsbudget som läggs fram den 20 september.

Efter mötet börjar budgetförhandlingen mellan regeringen och Vänsterpartiet.

ARTIKELN HANDLAR OM