Efter dödsolyckan – nu varnar Disney för alligatorer

Publicerad 2016-06-17

Skyltar som varnar för alligatorer kommer att sättas upp på Disneyworld. Beslutet kommer efter att tvåårige Lane Graves i tisdags drogs ner i en konstgjord sjö av en alligator, vid ett hotell som ägs av nöjesparken.

Familjen, som kommer från staden Elkhorn i Nebraska, var på semester i Orlando, Florida när olyckan inträffade. Tvåårige Lane Graves vadade vid sjön Seven seas lagoon utanför det femstjärniga hotellet Disneys Grand Floridian, som ligger på nöjeskomplexets område, när en alligator plötsligt högg tag i honom.

Pappa Mattew Graves försökte rädda sin son från alligatorns käftar, men lyckades inte.

Sjön spärrades snabbt av. Efter drygt sexton timmars intensivt sökande hittades pojken senare död, bara 3-4,5 meter från strandkanten där han lekt och på knappt två meters djup.

Händelsen var den första alligatorattacken någonsin på ett Disneyhotells område.

När olyckan inträffade fanns skyltar som varnade för att simma i sjön uppsatta i närheten, men de sade ingenting om alligatorer.

Håller stränderna stängda tillsvidare

Nöjesparken har nu tagit beslut om att sätta upp varningsskyltar på Disney World.

– Alla våra stränder är för närvarande stängda och vi genomför en snabb och noggrann genomgång av alla våra processer och protokoll. Detta inkluderar antalet skyltar, var de är placerade och vad som står på dem, säger Jacquee Wahler på Walt Disney World Resort till The Guardian.

Den konstgjorda sjön där alligatorattacken inträffade är sammankopplad med Orlandos naturliga vattensystem. Disney har egna alligatorjägare på sina hotellområden och avlägsnar regelbundet stora alligatorer från vattnet. I samband med sökandet efter tvååringens kropp fiskade man upp fem stycken från sjön.

Att alligatorer attackerar människor är relativt ovanligt. 23 personer har dödats av alligatorer i Florida sedan 1973, enligt statistik från Floridas fiskeri- och naturkommission (FWC).

ANNONS

Följ ämnen i artikeln