Explosion på sjö krossade fönster 300 meter bort

NYHETER

En explosion på isen på Stor-Hattsjön i Örnsköldsviks kommun krossade fönsterrutor 300 meter bort, skriver Allehanda.

Ett vittne som bor intill sjön berättar att marken skakade som vid en rejäl jordbävning – och att porslin föll ner i skåpen i huset.

Två män har gripits misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Explosionen inträffade vid 18.30-tiden på söndagskvällen och var så kraftig att den skapade ett tio gånger tio meter stort hål i den halvmeter tjocka isen.

– Någon har på något sätt orsakat en explosion. Isen ska sedan ha flugit och krossat fönsterrutor på ett hus, drygt tre hundra meter bort, som jag har förstått det. Explosionen var 200 meter ut på isen och huset drygt 100 meter in på land. Någonting har smällt ganska bra med andra ord. Det är ett grovt brott, säger Kenneth Magnusson till Allehanda.

Ett vittne som bor intill sjön berättar för Aftonbladet att det var ”en av de värsta explosioner vi hört”. En fönsterruta på dennes hus sprack och porslin föll ner i skåpen.

Två män greps under natten misstänkta för brottet, skriver Allehanda.

– Vi vet inte så mycket för närvarande, det har varit en explosion, två är gripna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM