God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till fredag den 14 april.

Uppgifter: USA kan bomba Nordkorea vid nytt test

USA är redo att slå till mot Nordkorea – om landet genomför ett nytt kärnvapentest. Det uppger flera anonyma tjänstemän för NBC News. Rapporter uppges tyda på att ett nytt test förbereds.
Läs hela artikeln
Läs också: Satellitbilder skvallrar om nytt test vid ”Solens dag”

Foto: Andreas Bardell.

Två hittade döda i brand – mord misstänks

En person hittades död i en lägenhetsbrand i Botkyrka kommun. Några timmar senare hittades ytterligare en död. Polisen har inlett förundersökning gällande mord och mordbrand.
Läs hela artikeln

Per, 83, såg Akilov på bussen efter terrordådet

När Per Tjernlund, 83, tog bussen hem från Arlanda i fredags satt den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov ombord. I det läget var det ingen på den halvfulla bussen som reagerade på den blodige mannen.
Läs hela artikeln

Foto: NASA/ESA/STScI/USGS

Två månar troligaste platsen för liv i solsystemet

Oceanvärldar på Jupiters måne Europa och Saturnus måne Enceladus är de utomjordiska platser där det enligt Nasa är troligast att det finns liv. Enceladus ska ha nästan alla förutsättningar för liv som vi känner till det.
Läs hela artikeln

Stora strömavbrott för Eon-kunder under natten

Tusentals Eon-kunder, framför allt i Uppsala län, har drabbats av stora strömavbrott under natten. Vid halv 05-tiden var det ännu drygt 3 000 kunder i Enköping som var strömlösa.
Läs hela artikeln

Foto: TT

Åttaåring lärde sig köra bil för att åka till McDonalds

Suget efter en hamburgare blev för stort för den åttaårige pojken. Så han tog en körlektion på Youtube, satte sig i föräldrarnas bil och körde med lillasystern till McDonalds.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!