Polis ryckte in – mitt i Oskars svensexa

1 av 3 | Foto: Privat
Här griper polisen in – mitt i Oskars svensexa.
NYHETER

Ute i bara kalsongerna – då knackade en polis Oskar på axeln och undrade vad han höll på med egentligen. Svaret? Det var svensexa på gång, skriver Kungälvs-Posten.

– Min framtida fru var nog den som tyckte att det var allra roligast, säger han till Aftonbladet.

Foto: Privat
Oskar Sjögren.

I lördags larmades polis till Romelanda i Kungälv utanför Göteborg. Grannarna hade sett hur en grön påse dumpats i älven – och att en kalsongklädd ung man plockat upp den.

Minst sagt misstänktsamt tycktes somliga känna. Och polisen kom till platsen där de möttes av ingen mindre än Oskar Sjögren – en snart stadgad karl.

– Det var min svensexa! Det började på morgonen, det låg en telefon i köket som spelade MacGyver-musik. Där fanns peruk, fickkniv, solglasögon och en telefon med instruktioner och karta, säger han.

”Frågade vad jag höll på med”

Det visade sig att han skulle behöva orientera efter kartan för att hitta sina kläder. Första steget var att få tag i skorna. De låg i den gröna påsen i älven. Oskar smög genom buskarna på väg ned för att synas så lite som möjligt.

– Då var polisen där och frågade vad jag höll på med. Men då visade jag kartan och då fattade de vad det handlade om.

Poliserna roades av situationen, och bad om att få ta en bild med Oskar som de sedan publicerade på Facebook tillsammans med en uppmaning.

”Tänk på att kontakta boende i området om ni ska göra nått liknande så dem är med på att det kommer ske”, skriver de, tillsammans med ett stort antal skrattande emojis.

Bland buskarna fanns dessutom en kompis till Oskar, som inte gav sig till känna. Men däremot passade han på att fånga sammandrabbningen med lagens långa arm på bild.

1 av 4 | Foto: Privat
Efter mötet med polisen fortsatte svensexan med poledance, paintball och bad.

Fästmön roades

Efter att alla kläder återfunnits fortgick svensexan enligt planerna. Det blev paintball, bad – och poledancelektioner. Kvällen avrundades med att gänget sov under bar himmel i Svartedalen.

– Det var en himla bra dag, väldigt lyckad svensexa, säger Oskar.

Den 10 juni är dagen D – då ska Oskar knyta äktenskapliga band. Och hans fästmö var minst sagt road av bilderna från polisingripandet.

– Hon tyckte det var kul! Det var nog hon som tyckte att det var roligast av alla, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kungälv