Stökigt på Trump-möte i full arena

Firade 100 dagar som president – polis fick ingripa upprepade gånger

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

WASHINGTON. Donald Trump firade 100 dagar som president inför en fullsatt arena.

Men han möttes också av högljudda protester.

– Polisen är för upptagna med att föra ut andra demonstranter för att hantera nya, skriver Politicos reporter på Twitter.

1 av 3 | Foto: JIM WATSON / AFP

Arenan i Harrisburg var fullsatt när Donald Trump firade sina första 100 dagar som president tillsammans med tusentals supportrar.

Men bland dem som väntat sedan tidig morgon för att se presidenten fanns också flera demonstranter.

Mitt under sitt tal avbröt sig Donald Trump och såg på när polis släpar ut en man från arenan.

– Det är rätt, ta ut honom här ifrån, sa han från talarstolen.

Politicos reporter Josh Dawsey twittrade en bild av hur fyra poliser brottade ner demonstranten på marken.

Och protesterna fortsatte under Trumps tal.

”Det börjar bli allvar här. Massor av demonstranter. Massor av Trump-supportrar som försöker ta saken i egna händer”, skriver Politicos reporter på Twitter.

Stundtals blev protesterna så intensiva att att polisen på plats inte hann med. Istället ingrep presidentens supportrar.

”En hord av Trump-supportrar drar ut flera demonstranter tills polisen kommer och tar över”, skriver Politicos reporter.

”Polisen är för upptagna med att föra ut andra demonstranter för att hantera nya. Trump-supportrar håller fast demonstranter mot väggarna medan de väntar”, fortsätter han.

Under parollen ”Givna löften - löften som hålls” framträdde Donald Trump inför den fullsatta arena för att fira sina första 100 dagar som USA:s president.

Då hade han inlett morgonen med att återigen attackera medier och anklaga dem för att inte ha publicerat vad han själv kallar ”vår långa lista av bedrifter”.

Men som Aftonbladet tidigare rapporterat har presidenten haft svårt att uppfylla det han lovat att åstadkomma under sina första 100 dagar.

Samtidigt med Trumps framträdande i Harrisburg hålls en galamiddag för Vita huset-journalister i Washington. Men Trump meddelade redan i februari att han inte hade några som helst avsikter att komma.

Det är första gången sedan Ronald Reagan tillfrisknade från ett mordförsök 1981 som en amerikansk president inte närvarar vid den årliga journalistfesten.

Men Trump passade i stället på att håna medierna under sitt tal.

– Jag skulle inte på något sätt kunna vara gladare än över att vara mer än 15 mil från träsket i Washington och tillbringa kvällen med alla er och med en mycket mycket större publik och mycket bättre människor, sa han till publikens jubel.

Publicerad:

LÄS VIDARE