Läraren var hotad – mordet kan vara hedersrelaterat

Lärare som sköt tills döds i Lövgärdet tidigt på torsdagen var hotad innan mordet, skriver Göteborgs Posten.

Ett spår i jakten på gärningsmännen är att gårdagens dödsskjutning var hedersrelaterat.

Läraren på Lövgärdesskolan som sköts till döds på torsdagen ska ha varit orolig för sin personliga säkerhet, skriver Göteborgs Posten.

Polisen ska även ha underlag som pekar mot risk för hedersvåld, på grund av ett tidigare förhållande. Men polisen vill inte bekräfta tidningens uppgifter ännu, det tillhör förundersökningssekretessen.

– Vi är fortfarande i en insamlingsfas med många trådar att dra i. Det känns för tidigt att kommentera eventuella inriktningar, säger kommissarie Susanne Tistrand, chef vid sektionen för grova brott inom polisen i Storgöteborg, till tidningen.

Gärningsmän fortfarande på fri fot

Tre bilar har tagits i beslag, varav en ska vara blå, men polisen vill inte säga om det är den misstänkta flyktbilen –en mindre blå Renault. Två personer har tagits in på förhör, men inte varit misstänkta eller gripna utan släppts efter de hörts.

Polispatruller har knackat dörr i området för att samla vittnesuppgifter och sökte med helikopter efter gärningsmännen på torsdagen.

Men ännu har ingen misstänkt gärningsman gripits.

Sköts utanför skolan där han arbetade

Det var klockan 9 på torsdagen som den 27-åriga läraren jagades av två maskerade män och sköts ihjäl i en bil utanför Lövgärdesskolan där eleverna blev vittnen.

De två maskerade männen hoppade sedan in i en väntande blå Renault som snabbt försvann från platsen.

– Vi skrek och vi väntade. Vi ringde och ringde. Det var panik. Det kändes som en evighet innan polisen kom, berättade ett vittne.

Publisert:

LÄS VIDARE