Staffanstorp sa nej – nu tar Malmö stad hand om flyktingfamiljen

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
 Arkivbild.
Foto: Magnus Wennman
Arkivbild.

En flyktingfamilj som anvisades till Staffanstorp får i stället hjälp av Malmö stad. Orsaken till att familjens situation hamnat på Malmö stads bord är att Staffanstorp valt att inte utreda familjens hjälpbehov – trots ett tidigare domstolsbeslut.

Familjen är i dag folkbokförd på en adress i västra Malmö – trots att Förvaltningsrätten slagit fast att det är Staffanstorp som är ansvariga.

Enligt Sydsvenskan hyrde Staffanstorp först en bostad i Malmö som familjen fick bo i under etableringstiden. Men när kontraktet sades upp, och familjen ansökte om bistånd i både Malmö och Staffanstorp, ansåg ingen av kommunerna att familjen är deras ansvar.

För två veckor sedan fastslog förvaltningsrätten att Staffanstorp är skyldig att utreda familjens hjälpbehov. Men Staffanstorp ska överklaga – och eftersom familjen befinner sig i Malmö bistår nu Malmö stad med bostad.

– Det är inte någon form av permanent boende på något sätt, utan det är på olika vandrarhem, säger Susanne Lundmark, enhetschef., till Sydsvenskan.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE