Ungdomsförbundets cannabistweet väcker känslor

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En bild på Snoop Dogg, cannabis och frågan ”Vore det inte väldigt najs om man kunde chilla i en park och röka en gås?”.

Liberala Ungdomsförbundet Västmanlands utspel väcker reaktioner. 

– Jag tycker att det är en ganska tam och harmlös tweet, säger ordföranden Anton Holmlund. 

Liberalernas ungdomsförbund har länge velat legalisera marijuana och cannabis. På Twitter har LUF Västmanland nu rört upp känslor med en tweet för att elda på debatten. 

– Vi har drivit på för en legalisering främst av ideologiska skäl, att man ska ha rätt att bestämma vad man gör med sin fritid. Sedan har Sverige en narkotikapolitik som uppenbarligen inte fungerar eftersom så många dör i överdoser även fastän vi har världens mest hårda drogpolitik, säger LUF Västmanlands ordförande Anton Holmlund.

”Borde inte komma som en chock”

Tweeten lyder: ”Vore det inte väldigt najs om man kunde chilla i en park och röka en gås? Men så gött har vi det inte i sossesverige.”. Flera personer har undrat om uttalandet är ett skämt, men det förnekar LUF.

Är det här rätt väg att gå om ni vill få folk att lyssna?

– Vi hade inte alls fått samma uppmärksamhet för vårt budskap om vi inte hade gjort det på ett lite skämtsamt och vågat sätt. Sedan är vi bara ett distrikt och inte hela LUF. Det ska vara lite personligt och lite mänsklig kommunikation. Inte som att det var någon robot som skrev. Vi måste väcka lite uppmärksamhet. Om folk tar illa upp får stå för dem, men jag tycker att det var en ganska tam och harmlös tweet. 

Aftonbladet har sökt Liberalerna för en kommentar, men de har inte återkommit. Anton Holmlund är dock beredd på att partiet inte kommer att gilla tweeten. 

– Vi har försökt ganska länge att få dem på annat spår. Det är tveksamt att de kommer vara jättepositiva till det här, men det tycks ändå vara en förändring som sker inom partiet. Det här är LUF:s åsikt och vi har skrivit debattartiklar om det så det borde inte komma som en chock, varken kommunikationssättet eller innehållet, säger han. 

Anton Holmberg, ordförande LUF Västmanland.
Foto: Privat
Anton Holmberg, ordförande LUF Västmanland.
Publicerad: