New Delhi

Minst 20 döda i protester i New Delhi

Av: 

TT

En butik sätts i brand av demonstranter under de våldsamma sammandrabbningarna i New Delhi under tisdagen.
En butik sätts i brand av demonstranter under de våldsamma sammandrabbningarna i New Delhi under tisdagen.

NYHETER

De våldsamma protesterna i Indiens huvudstad New Delhi fortsätter att skörda liv. Minst 20 människor har dödats i sammandrabbningar mellan grupper med olika syn på den kontroversiella medborgarskapslag som införts av landets hindunationalistiska regering.

– Dödstalet har nått 20, medan 189 personer vårdas på sjukhus. Omkring 60 med skottskador, säger Sunil Kumar vid sjukhuset Guru Teg Bahadur.

Polis har använt bland annat tårgas och rökgranater för att försöka få kontroll över situationen, men har haft svårt att hålla isär de tusentals människor som demonstrerar för och emot den nya medborgarskapslagen.

Lagen gör det lättare för icke-muslimer som invandrat från grannländer att få indiskt medborgarskap. Kritikerna anser att den är diskriminerande eftersom muslimer utesluts och att den undergräver de sekulära idealen i Indiens grundlag.

Under tisdagen kunde folkhopar, där många var beväpnade med påkar, järnrör och stenar, ses vandra längs gator i nordöstra New Delhi. Det har rapporterats om en rad bränder, plundring och stenkastning.

Än så länge tycks läget dock vara lugnare under onsdagen.

Men Delhis chefsminister Arvind Kejriwal efterfrågar hjälp från militären och föreslår utegångsförbud i de mest våldshärjade områdena.

"Polisen är, trots alla ansträngningar, oförmögen att få kontroll över situationen och ingjuta förtroende", twittrar Kejriwal.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Tiotal döda i protester mot medborgarskapslag

ÄMNEN I ARTIKELN

New Delhi

Indien