Uppgifter: Stena Impero kan släppas inom kort

Av: TT

Publicerad:
Stena Impero beslagtogs av Iran i Hormuzsundet i juli. Arkivbild.
Foto: Hasan Shirvani/AP/TT
Stena Impero beslagtogs av Iran i Hormuzsundet i juli. Arkivbild.

Svenska utrikesdepartementet har fått starka signaler om att fartyget Stena Impero, som beslagtagits av Iran, inom några dagar kan komma att släppas, enligt uppgifter till SVT.

Den brittiskflaggade oljetankern Stena Impero, som ägs av det svenska rederiet Stena Bulk, beslagtogs av Iran i Hormuzsundet för över en månad sedan.

I samband med att Irans utrikesminister Javad Zarif i veckan besökte Sverige träffade han även Stena Bulks vd Erik Hånell. Under mötet diskuterades situationen kring det beslagtagna fartyget och enligt källor till SVT är en lösning nära.

– Uppfattningen efter samtalen var att det kommer att hända saker inom kort, uppger källan för SVT Nyheter Väst.

Erik Hånell har inte velat gå in närmare på vad som sades under mötet som ägde rum i tisdags, men har sagt att man delade relevant information.

– Vi etablerade en kontakt och det är väldigt positivt ur den synvinkeln. Det har vi inte haft med Iran förut, sade Erik Hånell till TT på onsdagen.

– Vi hoppas alla att det ska lösa sig så fort som möjligt och att de ställer upp på ett möte på den nivån är såklart positivt för utvecklingen. Men om det löser sig på grund av det låter jag vara osagt.

23 personer befinner sig ombord på fartyget. De uppges efter omständigheterna må bra.

Publicerad: