Linn blev våldtagen på Burger King

”Det är han som ska skämmas, inte jag”

Efter en utekväll med tjejerna gick Linn, 26, och åt nattmat med sin kompis.

På Burger Kings toalett blev hon inknuffad av en okänd man och våldtogs.

I torsdagens Efterlyst i TV3 visades polisens övervakningsbilder på gärningsmannen. Under fredagen blev han identifierad.

Uppdatering fredag 22 november: Efter Aftonbladets publicering meddelade polisen under fredagen att mannen kan vara på väg att identifieras.

– Vi har inte till fullo identifierat mannen men vi tror oss veta vem han är. Han är inte frihetsberövad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson region Väst.


När Linn öppnade toalettdörren möttes hon av en okänd man som våldsamt knuffade in henne igen samtidigt som han trängde sig in på toaletten.

– Sedan låste han dörren.

Mannen tryckte upp Linn mot väggen och började dra av henne byxorna. När hon bad honom att sluta sa han att hon skulle vara tyst och våldtog henne. Efter våldtäkten gick han lugnt ut från toaletten.

Kvar satt Linn, chockad och ledsen.

– Jag blev helt paralyserad, jag har aldrig känt något liknande, det var helt sjukt. Folk frågar varför jag inte skrek, men jag kunde inte.

Hon berättar att det bara några meter bort från toaletten stod en polis.

– Det är helt sjukt att han var där, jag och min vän gick fram och berättade vad som hänt, säger Linn.

Linn skulle till krogen med tjejerna

Tidigare den 4 oktober hade Linn, 26, åkt från Borås till Göteborg för en utekväll med sina tjejkompisar. Hon och hennes åtta vänner möttes upp på en bar innan de gick vidare till en nattklubb.

De dansade och hade roligt, men vid 03-tiden bestämde sig Linn, och kompisen hon skulle sova hos, att de var färdigfestade och skulle gå och äta nattmat på Burger King på Avenyn.

Men när tjejerna beställt mat kände Linn att hon mådde illa. Hennes kompis följde henne till toaletten innan hon gick tillbaka för att ta emot maten.

– Men sedan hörde jag att det bankade hårt på dörren och jag trodde att någon kanske behövde komma in snabbt. Jag mådde lite bättre och tänkte att jag går väl ut till min kompis igen med det var då våldtäkten skedde, säger Linn.

”Äcklad och ledsen”

Klockan 08 på söndagsmorgonen, efter förhör och lång väntan på gynmottagningen fick Linn och hennes kompis åka hem.

Efter våldtäkten har hon mått väldigt dåligt och har svårt att sova.

– Jag känner mig äcklad, ledsen och jag hade ganska ont i början. Jag får flashbacks hela tiden men jag försöker att komma ihåg så mycket som möjligt för att kunna hjälpa utredningen.

Här fångas misstänkte gärningsmannen på film.
Här fångas misstänkte gärningsmannen på film.

Att hon skulle bli våldtagen på en toalett på Burger King berättar hon att hon aldrig hade kunnat tro skulle hända.

– Man känner sig ändå säker där eftersom det alltid är fullt av folk. Det känns fortfarande som att det inte är mig det har hänt, men det har det ju.

Gärningsmannen fastnade på övervakningskamera

Gärningsmannen har fastnat på restaurangens övervakningskamera och polisen släpper nu övervakningsbilderna. Linn hoppas att någon ska känna igen honom så att han åker fast.

Linn vill varna andra tjejer för våldtäktsmannen och hon hoppas att fler vågar anmäla övergrepp och våldtäkter.

– Jag förstår att det är svårt att anmäla, kanske var det lättare för mig eftersom jag aldrig sett honom tidigare. Men jag tror att det är viktigt att jag visar mig och vågar säga som det är. Det är han som ska skämmas, inte jag.

”Efterlyst” sänds i TV3 på torsdagar klockan 20.00. Tips till programmet: 08 702 00 90.

Publisert:

LÄS VIDARE