Stroke

Drabbades av stroke – bestals på sina ringar

avClaes Olsson

1 av 2 | Foto: Bertil Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Stölden ska ha inträffat under kvinnans sjukhusvistelse.

Ett flertal stölder har anmälts under det senaste året på Ystads lasarett. Den senaste i raden handlar om en äldre förlamad kvinna som blivit av med sina ringar, rapporterar Ystads Allehanda.

En kvinna blev bestulen på sitt kontokort, en man blev av med 2 000 kronor och en funktionshindrad man bestals på ett halsband. Allt detta ska ha inträffat under det senaste året på Ystads lasarett.

Nu har ytterligare en stöld anmälts, skriver Ystads Allehanda.

Den utsatta är en kvinna i 80-årsåldern som drabbats av en stroke. Hon är nu förlamad och kan inte prata. När kvinnan anlände till sjukhuset gjorde anhöriga ett försök till att ta av hennes ringar, men hennes svullna fingrar gjorde det omöjligt.

Svårt att utreda

Nu har två av hennes tre ringar försvunnit.

– Det är otroligt obehagligt. Självklart för mamma, men även för oss anhöriga. Det blir ju som en ytterligare sorg. Mamma har drabbats av en förfärlig sjukdom och nu även blivit ett brottsoffer, säger kvinnans dotter till tidningen.

Anhöriga tror att ett visst våld har använts för att få av ringarna. Polisen säger att ärendet är svårt att utreda.

– På ett sjukhus finns det massor av personal och många besökare. Det är väldigt besvärligt att utreda vad det är som hänt. I synnerhet när brottsoffret inte kan berätta, säger kommunpolis Birthe Parkhagen till Ystads Allehanda.

Enligt tidningen har en man i 25-årsåldern nu gripits misstänkt för stölder på lasarettet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stroke

Brott