Sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein död

Skulle vakta Epstein – sov och surfade på nätet i stället

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Jeffrey Epstein, 66, hittades död i sin cell.

Nu anklagas kriminalvårdarna som skulle vakta honom för att ha förfalskat loggboken över sin bevakning av miljardärspedofilen.

I stället för sitt jobb ska de anklagade ha surfat på internet och sovit.

Jeffrey Epstein satt häktad misstänkt för att under flera års tid ha begått brott mot flickor. Miljardären som var känd för sitt umgänge med världense rika och mäktiga stod åtalad för sexuellt utnyttjande och trafficking av flera minderåriga flickor.

Innan rättegången hittades han hängd i sin cell.

Sov och surfade i stället

Och det trots att han stod under särskild bevakning på grund av att han bedömts som självmordsbenägen.

De två kriminalvårdare som var i tjänst när han dog skulle enligt rutinen titta till miljardären en gång i halvtimmen. Enligt deras arbetslogg ska de också ha gjort det.

Nu står de anklagade för att ha förfalskat loggböckerna, skriver AP.

Åklagaren hävdar att de båda kriminalvårdarna i stället bland annat sovit och surfat på nätet. Anstaltens övervakningskamera visar också att ingen varit i den avdelning där Epstein hölls fången, skriver AP.

– De åtalade hade till uppgift att se till att de intagna var säkra under den tid de befann sig inom kriminalvårdens anstalt. I stället har de vid upprepade tillfällen underlåtit att genomföra de kontroller som de skulle göra och de har ljugit på officiella dokument för att dölja sin försumlighet, säger åklagaren Geoffrey Berman till AP.

Jeffery Epstein.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Var intagen på säkerhetsavdelning

De två åtalade kriminalvårdarna har inte erkänt förfalskandet och ska också sagt nej till att göra en överenskommelse med åklagarna och ska i stället vara bereda att låta åtalet gå till rättegång.

Jeffrey Epstein var intagen på en säkerhetsavdelning vid sin död. Att han kunde begå självmord ses som ytterst pinsamt för New Yorks kriminalvårdsmyndighet.

Men det förekommer också andra, mer konspiratoriska, teorier till att han hittades död i cellen trots den stränga bevakningen. Till exempel sprids idén att han mördats på order från sina mäktiga vänner som ska ha varit rädda för vad han kunnat avslöja.

PODD: Fallet Jeffrey Epstein

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om Jeffrey Epsteins död.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Rättsläkaren: Epstein har skador som kan tyda på mord

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein död

Jeffrey Epstein

Miljardär