Trängselproblem på fyra uteserveringar

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Fyra uteserveringar hade avvikelser och ett ärende skickades vidare till Smittskydd Skåne, som beslutar om eventuell stängning.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fyra uteserveringar hade avvikelser och ett ärende skickades vidare till Smittskydd Skåne, som beslutar om eventuell stängning.

Miljöförvaltningen kontrollerade även i förra veckan Malmös uteserveringar.

Vid trängselkontrollerna var det avvikelser hos fyra verksamheter.

– Tre ställen var i lördags och ett ställe tidigare i veckan, säger Arvid Nordland, enhetschef på avdelningen för livsmedelskontroll.

Miljöförvaltningens arbete med att utföra trängselkontroller på uteserveringarna i Malmö går vidare. Den gångna veckan fokuserade förvaltningen på verksamheter kring Möllevången, Sibbarp och Sankt Knuts torg.

Det gjordes totalt 24 kontroller - där avvikelser noterades på fyra ställen.

– Vi har varit ute när det varit fint väder. Tre ställen var i lördags och ett ställe tidigare i veckan. Två av dem har vi redan hunnit följa upp och de andra två ska vi se till att följa upp så fort som möjligt, säger Arvid Nordland, enhetschef på avdelningen för livsmedelskontroll.

Ofta vid första besöket

Ett ärende skickades också vidare till Smittskydd Skåne. Nödvändiga åtgärder vidtogs dock och de valde att inte stänga ner verksamheten.

Inget av de ställen som nu hade avvikelser har tidigare fått någon anmärkning, även om mindre kommentarer gjorts gällande en av verksamheterna.

– Många av dem är såna som vi inte har besökt innan. Utan det är vid första tillfället vi gör en kontroll som där är brister, eller första gången som där är mycket folk. På en helg när det är mycket besökare får man en annan bild av hur deras system faktiskt fungerar, säger Arvid Nordland om problematiken på stadens uteserveringar.

”De flesta sköter sig”

Han upplever dock att förvaltningen har en god dialog med restaurangägarna i Malmö och är överlag nöjd med hur de hanterar trängseln.

– Vi tycker fortsatt det ser bra ut på de allra flesta ställena. De flesta sköter sig och gör vad de kan för att hitta lösningar på kösystem, glesa ut bord och ge tydlig info till gästerna så att de inte glömmer bort att hålla avstånd.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE