Krisen i brittiska kungahuset

Drottningens order: Ska lösas snabbast möjligt

Av: 

Benjamin Ekroth

NYHETER

Drottning Elizabeth höll i går krismöte med prins Charles, prins William och prins Harry.

Därefter gav hon sin stab order om att lösa krisen med Harry och Meghan så snabbt som möjligt.

– Det är en fråga om dagar, inte om veckor, säger en källa vid Buckingham Palace till The Sun.

På onsdagskvällen kom beskedet om prins Harry och Meghan Markels planer på att lämna kungafamiljen och att flytta till Kanada. Kort efter utfärdades en dementi från Buckingham Palace. Det avslöjades att varken drottning Elizabeth eller någon annan inom den brittiska kungafamiljen kände till parets beslut.

"Vi förstår deras önskan att gå i en annan riktning, men det här är komplicerade saker som tar tid att ordna", hette det.

Drottning Elizabeth uppgavs ha varit besviken och kungafamiljens inre krets ska ha känt sig sårade av Harry och Meghans agerande.

Efter att ha hållit krismöten under dagen kom ett nytt besked på torsdagskvällen. Drottning Elizabeth har nu beordrat sin stab att hitta en lösning med Harry och Meghan så snabbt som möjligt, skriver BBC.

– Det är en fråga om dagar, inte om veckor, säger en källa vid Buckingham Palace om skilsmässan mellan kungafamiljen och prinsparet till The Sun.

Drottningen ska under torsdagen ha suttit i telefonkonferens med alla inblandade – prins Charles, prins William och prins Harry.

Även medarbetare till prins Charles och prins William är inkopplade, för arbetet med en lösning ska gå så smidigt som möjligt.

Samtal kommer också att involvera den brittiska regeringen och det är fullt möjligt att även utländska regeringar kan kopplas, enligt Daily Mail. Det rör sig då om högt uppsatta personer i både USA och Kanada, de länder som Harry och Meghan planerar att bosätta sig i i framtiden.

PODD Megxit - krisen i det brittiska kungahuset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om krisen i det brittiska kungahuset och varför Prins Harry och Meghan Markle vill lämna offentligenheten.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

De förklarade krig mot hela kungafamiljen

ÄMNEN I ARTIKELN

Krisen i brittiska kungahuset

Buckingham palace

Prins Harry

Prins William

Brittiska kungahuset