Många olyckor i södra Sverige – nu slår snöstormen till mot Stockholm

1 av 5
NYHETER

Det har varit många olyckor under dagen i södra Sverige efter att snöovädret dragit in över landet.

Nu drar snökaoset in över Stockholm och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall.

Mitt i rusningstrafiken krockade en polisbuss med en refug i centrala Stockholm.

FÖLJ AFTONBLADETS DIREKTRAPPORTERING

Under morgonen ställde snöovädret till i södra Sverige. Redan innan 8-tiden på morgonen hade polisen hanterat ett tiotal olyckor i Skåne, Blekinge och Kalmar. under dagen har det varit ännu flera.

– Det har varit många trafikolyckor, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Ronneby flygplats fick ställa in morgonflighterna till Stockholm och tåg ställdes in efter att ett träd fallit över rälsen Teckomatorp och Ramlösa. Strax efter lunch klämdes en personbil mellan två lastbilar.

Problem i kollektivtrafiken

Norr om Kolmården blåste ett träd ner över tågspåret, vilket påverkade tågtrafiken söderut. Strax efter lunchtid åtgärdades det, enligt SJ:s presstjänst.

Vid 16-tiden inträffade en trafikolycka i norrgående riktning på E4 utanför Norrköping. En personbil hade kolliderat med räcket på höger sida och en kvinna är förd till sjukhus.

– Ett körfält har precis öppnats och trafiken flyter på i ett körfält, säger Monica Berggren, presstalesperson vid polisen region Öst.

Under en dryg halvtimme var vägen helt avstängd vid olycksplatsen.

Nu har snöovädret också dragit in över Stockholm. Hela dagen har det blåst kraftigt och efter lunch började det att snöa. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall.

Under tisdagskvällen kommer de kraftiga vindarna att avta.

Även för Västmanland, Gävleborg och Västernorrland har SMHI utfärdat en klass 1-varning.

Polisbuss i olycka i rusningstrafiken

Mitt i rusningstrafiken fick en polisbuss sladd under utryckning, i hög fart och med påslagna sirener, på Kungsbron i centrala Stockholm när den skulle svänga mot Klarastrandsleden. Bussen körde in i en refug.

– Jag vet inte vilket uppdrag de var ute på, men ingen blev skadad, säger Sven-Erik Olsson, på Stockholmspolisens kommunikationscentral.

I övrigt är det något fler trafikolyckor än vanligt.

På grund av hala tunnelbanespår kan det vara förseningar och inställda avgångar, skriver SL på sin hemsida. Det är stora problem i busstrafiken i södra Stockholm. Bilder från Högdalen visar hur fem-sex bussar står fast i en backe.

– Lokalt kan det vara förseningar på grund av halka, säger Mattias Varg, vid SL:s pressjour.

Flera olyckor

En personbil har hamnat i diket vid påfarten från Södertälje Syd på E4:an i riktning mot Stockholm. Det är långa köer och bärgningsarbetet väntas bli klart först vid 18.

Men värst är väderläget i västra delarna av Lapplandsfjällen. Där har SMHI utfärdat en klass 2-varning för storm och SJ har ställt in tåget mellan Kiruna och Narvik för hela dygnet.

– Samtliga tåg är inställda under det här dygnet på grund av väderhållandena, säger Carl-Johan Linde, presskommunikatör hos SJ.

Det betyder vädervarningarna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

Sverige

Trafik

Stockholm

Skåne