51-åring fick massiv hjärtinfarkt – efter falska missillarmet

NYHETER

Ett falskt larm om en missil skrämde slag på hela Hawaii.
51-årige Sean Shields blev så upprörd att han drabbades av en hjärtinfarkt.
– Han trodde att han aldrig skulle få se sina barn igen och att vi alla skulle dö, säger flickvännen Brenda Reichel till Honolulu Star Advertiser.

Hawaiianen Sean Shields, 51, fick meddelandet att en missil var på väg mot den amerikanska ögruppen. Mannen ringde till sin tioåriga dotter och vuxna son för att ta farväl, ifall de skulle omkomma i den eventuella attacken. Händelsen gjorde att Shields började må mycket dåligt, skriver den lokala tidningen Honolulu Star Advertiser.

Fick opereras akut

Shields började först kräkas kraftigt. Tillsammans med sin flickvän Brenda Reichel åkte han till en läkarmottagning, där han kollapsade redan i väntrummet. Vårdpersonalen fick utföra hjärt- och lungräddning på mannen. Därefter fördes han till ett sjukhus där det visade sig att han drabbats av en massiv hjärtinfarkt.

– Det är ingen tvekan om att det här blev för mycket för honom. Stressen orsakade en hjärtinfarkt, säger Brenda till Honolulu Star Advertiser.

Enligt flickvännen har han inte haft några problem med hjärtat tidigare. Nu anser hon att myndigheternas agerande är orsaken till mannens insjuknande. 51-åringen fick opereras akut.

– Läkarna höll med om att stressen till följd av händelsen orsakade infarkten, säger Brenda Reichel enligt tidningen.

Foto: Privat / Facebook
Brenda Reichel och Sean Shields.

Alla blev panikslagna

Honolulus borgmästare Kirk Caldwell meddelade att inga skadades i samband med det falska larmet, något som fått Brenda Reichel att ilskna till rejält.

Eftersom Sean var utan puls i flera minuter finns risken att han drabbats av permanenta hjärnskador.

– Vad myndigheterna än säger så gjorde det här att alla blev panikslagna. Seans liv kommer aldrig att bli som det var. Det här har varit förskräckligt. Han sa till sina barn och till mig att han älskade oss. Han trodde att han aldrig skulle få se sina barn igen och att vi alla skulle dö, säger Reichel till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hawaii