SSU:s hatiska attack

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ett uttryck för den frustration som finns bland unga tjejer”

”Mansslakt – Kvinnomakt”.

Så stod det på en banderoll som SSU hade på en tjejkurs tidigare i år.

– Budskapet är ett uttryck för den frustration som finns bland unga tjejer, säger jämställdhetsansvarige Amanda Tannerfalk.

HÄTSKT SSU-kvinnorna i Kronoberg uttryckte sig hatiskt mot män efter en kurs – och la ut bilderna på förbundets officiella hemsida.
HÄTSKT SSU-kvinnorna i Kronoberg uttryckte sig hatiskt mot män efter en kurs – och la ut bilderna på förbundets officiella hemsida.

På SSU Kronobergs hemsida ligger ett flertal bilder från den ”tjejkurs” för unga tjejer som hölls i Skåne tidigare i år.

En av bilderna föreställer den banderoll som kursdeltagarna gjorde i potatistryck under kvällen – ”Mansslakt – Kvinnomakt” lyder texten.

Stor frustration

– Man måste ta det för vad det är, säger Amanda Tannerfalk, jämställdhetsansvarig på SSU Kronoberg. Vi hade lyssnat till ett föredrag av en tjej som blivit utsatt för en gruppvåldtäkt och det väckte stor frustration bland deltagarna.

Hon säger att det är olyckligt att bilden på banderollen ligger på hemsidan och därmed signalerar att banderollen förmedlar ett budskap som SSU står bakom.

– Den skulle tas bort från hemsidan. Jag vet inte varför den är kvar. Men vi vill inte mörda alla män.

”Beklagligt”

Johan Palusa är ansvarig för SSU:s hemsida.

– Jag kollade inte riktigt innan jag la ut bilderna, säger han. Det är beklagligt att banderollbilden ligger där, men jag har inte hunnit ta bort den.

Mattias Vepsä sitter i SSU:s förbundsstyrelse.

– Det är en olämplig bild som inte ska finnas på en officiell SSU–hemsida, säger han.

– Jag har talat med de ansvariga och bilden kommer att tas bort.

Eric Tagesson

Publicerad: