Norrmännen uppmanas heja på Sverige

NYHETER

Norsk tidning: Kan vi inte slå svenskarna får vi heja på dem

Foto: Norska Dagbladet uppmanar norrmännen att heja på Sverige.

Norska tidningen Dagbladet uppmanar nu norrmännen att heja på Sverige under fotbolls-VM. Men tidningens läsare håller inte med.

"Varför ska vi heja på dem? De dissar ju alltid oss", skriver en.

Fotbollsfebern stiger i Sverige och övriga deltagande länder och snart är det dags bita ner naglarna framför tv:n när Sverige spelar. Tristare är det för dem vars länder inte kvalificerat sig till VM - som vårt grannland Norge till exempel. För att skapa lite enhet inför VM ändå går Norska Dagbladet ut och uppmanar alla norrmän att heja på Sverige.

Få läsare följer rådet

"Vi vet att det är svårt att göra. Viljan att slå svenskarna ligger djupt hos oss alla", skriver Dagbladets sportredaktion, men konstaterar också: If you can´t beat them, join them.

"Därför tar vi nu med öppna armar emot Ikea, Volvo, kungahuset, Pripps, Vikingarna, Zlatan och surströmming och hejar på Sverige i VM" avslutar Dagbladets sportreaktion.

Men utsikterna att deras upprop ska vinna gehör tycks små, åtminstone av läsarkommentarerna att döma. Få läsare tänker heja på Sverige.

En skriver " Nej, nej och åter nej. Minns 1905, minns Herreys och Vikingarna. Allsång på Skansen. Alltid klädda i skrikande pastellfärger och kläder som luktar för mycket tvättmedel. Folkparker med urvattnad öl. Usch!"

Anna Lindström