Ingen vet varför Bobby måste dö

NYHETER

Oklart vad som drev mamman och styvpappan till den fasansfulla tortyren

Varför dog Bobby?

Grym och omänsklig behandling gjorde att hans kropp till slut slutade att fungera. Men varför?

– Det är svårt att ha något bra svar på den frågan. Jag vet faktiskt inte, säger åklagare Erik Handmark.

Foto: Bobby, 10 år.

Frågan är vad som har drivit mamman och sambon till de grymma bestraffningarna av den förståndshandikappade tioåringen. De har i förhören själva berättat att de sinsemellan sysslat med sexualsadism, men förnekat att det är sådant som de utsatt Bobby för.

"Mycket alkohol"

– Det vi vet är att det förekommit mycket alkohol. Pappan har blivit arbetslös och de var sjuka i familjen, berättar Erik Handmark. Men något klart svar på vad som drivit dem till att göra det de gjort, det har jag inte i dag.

I förundersökningen är mamman öppen i sin berättelse. Hon har berättat om sådana grymheter att Handmark tvivlar på att hon inte också skulle berättat om eventuella sexuella övergrepp mot Bobby. Dessutom har man inte hittat sådana skador på hans annars sargade kropp, och har uteslutit att han utsatts för sexuella övergrepp.

Bestraffningar

– Enligt föräldrarna har det handlat om bestraffningar för olika saker. Bobby gick dem på nerverna.

Bobby var förståndshandikappad och gick i särskola. I skolan har man tidigare inte märkt att han skulle utsatts för misshandel utan har berättat att han alltid var ren och snygg och klarade sig bra. Han gjorde till och med vissa framsteg.

I mitten av december förra året blev pappan arbetslös. Han och mamman drack alkohol och det gick ut över Bobby. Allt accelererade och någon gång i januari – ingen vet exakt vilken dag – dog Bobby efter att ha utsatts för en omänsklig tortyr.

Mentalt friska

Både mamman och hennes sambo har genomgått varsin liten rättspsykiatrisk undersökning. Båda har förklarats för mentalt friska.

Läs mer:

Tidigare:

Ebba von Essen, Robert Triches