Heja fram dina hjältar på plats

NYHETER

Härlig stämning i stans egen OS-by

Foto: andreas enbuske
I väntan på guld Cirka 11 000 personer per dag hejar på sina hjältar i Arlandas egna OS-by. "Det har satts in extrabussar som tar folk hit ut", säger informationschefen Jan Lindqvist.

Turin har en.

Stockholm också.

En egen OS-by alltså.

Under tisdagen blev det två guld. Nu ska det bli ett till. Det är i alla fall vad Lena Jakobsson och Matilda Lyngell, båda 19, hoppas på. De fäster blickarna på storbildsskärmen och håller tummarna. Anja Pärson ger sig iväg ut i störtloppsbacken med full kraft.

Extra bussar

-Heja Anja, skriker massan av åskådare.

Första mellantiden, publiken jublar. Andra mellantiden, publiken jublar. Målgång, samma skara suckar lätt - Anja ledde men tappade på slutet.

-Jag hade ju hoppats på att hon skulle ta guld, men en tredjeplats är inte så dåligt heller, säger Matilda Jakobsson.

Många resenärer

Vi befinner oss i OS-byn på Arlanda. Här hejar cirka 11000 personer per dag på sina hjältar. I stället för att sitta hemma och hänga vid tv:n insuper de OS-stämningen.

-Det är resenärer och personal men också många som bor i Stockholm som besöker byn. Det har satts in extrabussar som tar folk hit ut, säger informationschefen Jan Lindqvist.

Fint besök

Om någon dag kör Anja för guld igen, och för Tre Kronor väntar viktiga matcher. Räkna med entusiastiska åskådare och hejarop då också.

-Sen kommer medaljörerna att gästa OS-byn när de kommer hem. Då blir det tjockt med folk, säger Jan Lindqvist.

Här kan du kolla in OS

Jonas Andersson