Forskare hittade hel djungel med nya arter

1 av 3 | Foto: Fynd Forskaren Bruce Beehler visar upp ett exemplar av Porotia berlepschi, en fågel som man trodde var utrotad.
NYHETER

Forskarna trodde inte sina ögon när de upptäckte ny art efter ny art i djungeln i de avlägsna Foyabergen i Indonesien.

Djuren, som aldrig sett människor förut, var helt orädda, berättar de för världspressen.

– Det fanns inte ett spår, inga tecken som tyder på att människor någonsin hade varit där, säger Bruce Beehler i den amerikanska miljöorganisationen Conservation International till Sky news.

Edens lustgård

Alltifrån större däggdjur till fåglar, insekter och växter upptäcktes för första gången i området som snabbt döptes till Edens lustgård. Området är cirka 800 000 hektar stort. Och man hittade också andra arter - som man trott var utrotade. Bland annat togs de första fotografierna av fågeln med det latinska namneet Porotia berlepschi, som har beskrivits av jägare i Nya Guinea, men som man trott var utrotad för all framtid. En annan häpnadsväckande återupptäckt var att man hittade exemplar av den guldmantlade träkängurun, som man också trott hade utrotats genom jakt.

20 nya grodarter

Hittills har man hittat ett 20-tal nya grodarter, bland annat en pytteliten art som bara är 14 millimeter lång, fyra nya fjärilsarter och minst fem nya arter palmträd.

Dessutom en ny honungsätande fågel.

Robert Triches