Stämde träff med begagnatköpare – kidnappades och placerades i säck

avJohn Granlund, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvinnan stämde träff med en person i centrala Stockholm – efter att ha gjort upp en affär på en köp och sälj-sajt.

Då ska hon ha kidnappats, placerats i en säck, körts i väg och dumpats i skogen norr om Stockholm.

– Vi jobbar i en ganska intensiv fas så jag tänker inte kommentera något, säger förundersökningsledaren Mikael Niklasson på Citypolisens enhet för grova brott i Stockholm.

Polisen är mycket förtegen om den pågående utredningen rörande ett brutalt människorov i centrala Stockholm i början av förra veckan.

– Vi har inga kommentarer om det därför att det pågår förundersökning där det råder sekretess, säger Bengt Carlsson, gruppchef på Citypolisens grova brott-enhet.

Flera förövare

Från förundersökningsledaren är beskedet det samma:

– Jag är förundersökningsledare i ärendet just nu, säger Mikael Niklasson på Citypolisen.

– Vi jobbar i en ganska intensiv fas så jag tänker inte kommentera något. Vi kommer meddela er (media, reds. anm) så fort vi har något vi kan meddela er, säger Mikael Niklasson.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska kvinnan ha stämt träff med en person i centrala Stockholm efter att ha gjort upp en affär på en köp och sälj-sajt. Men i samband med mötet kidnappades hon av flera, för henne okända, personer.

Tog sig till närboende

Förövarna ska ha tejpat för kvinnans mun och placerat henne i en säck – och kört ut henne till ett skogsområde norr om Stockholm.

I samma veva ska gärningsmännen ha rånat kvinnan på hennes kontokort och tvingat till sig koder till dessa.

Det är oklart hur länge kvinnan varit berövad sin frihet men enligt Aftonbladets uppgifter lyckades kvinnan ta sig ur säcken och larma polisen med hjälp av en person som bor i närheten av platsen där hon lämnades.

Inga gripna

Aftonbladet erfar att de misstänkta gärningsmännen fortfarande är på fri fot. Enligt förundersökningsledaren Mikael Niklasson har någon åklagare ännu inte lottats på ärendet.

Kvinnan har tilldelats ett målsägandebiträde av tingsrätten. Den aktuella advokaten avböjer att kommentera ärendet.

– Vi har pratat med målsägaren och hon vill absolut inte att vi ska ha någon kontakt med media så vi kommer inte att lämna några kommentarer i ärendet, säger en jurist som arbetar med fallet på den aktuella advokatbyrån.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott