Bajens fans tror på ny guldfest

NYHETER

Vi i Hammarby är vana vid knackiga inledningar

Sex poäng.

Möte mot serieledarna i dag.

Det kunde sett bättre för Hammarby men enligt Andreas Olsson, som är Hammarbysupporter, ska laget inte ändra för mycket.

– Jag tycker inte något omtumlande måste göras utan laget ska ändå fortsätta på den inslagna vägen. I andra föreningar skulle man få panik, byta tränare och värva föredettingar men vi i Hammarby har en viss vana vid knackiga säsongsinledningar. Det viktiga är att fortsätta och följa den upplagda taktiken.

Du tycker inget gått snett?

– Jag tycker framför allt det rör sig om otur och okoncentration . I matcherna mot Kalmar och Göteborg var vi dåliga, annars har vi spelat bra. Tabelläget är missvisande.

Vad tycker du om Hammarbys spelarmaterial?

– Hammarby har en bra trupp och det finns materiel att ta av i de egna leden. Det finns inte någon anledning till några värvningar. Vi har kapaciteten att vinna igen. Det finns flera skäl till att det gått sämre än förra året.

– Vi har bytt tränarduo och lagkapten från Lasse Eriksson till Mikael Hellström och det tar ett tag att hitta de nya rollerna.

Vem har varit bäst hittills i år?

– Jag tycker Jonas Stark visat bra och jämn klass. Han har stått i skuggan av Johan Andersson och nu när Johan varit borta har han visat att han är en väldigt bra back.

– Annars har inte backlinjen funkat helt perfekt men det har berott på skador att det vi bytt målvakt. Vi är inte sämre där bak än förra året, tvärtom, men det tar ett tag att hitta rätt. Linderoths taktik går ungefär ut på att laget ska pressa högre upp i banan men det har inte riktigt fungerat än.

Laget saknar stjärnor

– Jag tycker inte det finns några direkta fixstjärnor i laget utan alla spelare har i stort gjort det man kan förvänta sig av dem men det krävs att alla spelare höjer sig för att nå den framgång vi hade förra året.

Vem har inte nått upp till förväntningarna?

– Jag vill inte hänga ut någon enskild. Laget som kollektiv måste vinna.

Hur ska ni slå Landskrona i dag?

– Jag säger så här, nykomlingar går bra i början av säsongen och enligt mitt sett att se på det ska vi inte anpassa oss till Landskrona. Målet är att kombinera det fina anfallsspelet från våren, med det trygga försvarsspelet från förra säsongen.

Vad tycker du om Linderoths insats så här långt?

– Hittills är han godkänd och det väger över åt det positiva hållet. Han har inte nått målet resultatmässigt men däremot har han gjort ett bra jobb spelmässigt som exempelvis i matchen mot Helsingborg borta. Vi tappade i och för sig i slutet men under större delen av matchen spelade laget mycket bra fotboll.

Bättre träningar nu

Har det varit några större missbedömningar hittills i år från tränarhåll?

– Jag kan tycka att de får ta på sig göteborgsmatchen. Taktiken anpassades för att Kennedy skulle komma in i spelet men det funkade inte, det drabbade laginsatsen men jag vill trycka på att träningarna under Anders Linderoths ledarskap håller högre klass än förut och att passningsspelet blivit bättre.

Europaspel bara positivt

Kommer Champions League vara bra eller dåligt för laget?

– För laget ska det här bli en sporre som förhoppningsvis får alla att höja sig. Vi har inte så många killar i truppen som har erfarenhet av Europaspel så det blir ett riktigt äventyr som förhoppningsvis ger positiva effekter i seriespelet.

Och för er supportrar?

– För oss supportrar blir det en underbar fest. En upplevelse som många ser fram emot. Jag kan inte åka för jag jobbar och det känns väldigt tungt. Sen tycker jag att det här ger föreningen Bajen Fans en god chans att visa att de inte har dött. De är ledande i landet på att arrangera resor till bortamatcher och nu ska det bevisas.

Vart hamnar ni i serien i år?

– Jag hoppas fortfarande på den övre halvan. Topp tre är målet.

Erik Thulin